La Unitat Parc de Montjuïc

El Parc de Montjuïc, amb 450 hectàrees d’extensió, configura un dels turons més característics de la ciutat de Barcelona. És un espai privilegiat que combina, com cap altre a Barcelona, aspectes tan diversos com el lleure, l’activitat empresarial, la cultura, l’esport o la natura. Cal destacar el seu valor com a espai natural, ja que constitueix el principal parc urbà de la ciutat, després de Collserola.

Dins de l’àmbit de la mobilitat, la Unitat Parc Montjuïc gestiona les escales mecàniques del Parc, que estan formades per 22 trams que uneixen l’Av. Ma Cristina amb la recta de l’Estadi, i són utilitzades per milers de persones, ja que permeten salvar un desnivell de 52 metres. 

L’horari de funcionament habitual de les escales és de 7.00h a 24.00h, excepte en dies de celebració d’actes al Parc.

Així mateix, la Unitat s’encarrega de la coordinació d’actes per tal de minimitzar l’impacte a la vida quotidiana del Parc, així com evitar possibles problemes d’accessibilitat i mobilitat, notificant les incidències que es puguin ocasionar als operadors. 

Des de la Unitat Parc es realitzen inspeccions diàries al Parc de Montjuïc per detectar qualsevol tipus d’incidència, ja sigui dels propis operadors o en el manteniment: fanals trencats, bombetes foses, llambordes aixecades, pilons caiguts, paviments en mal estat, etc. 

L’equip d’inspecció està format per 6 Agents Cívics, que recullen les incidències amb fotografies i les localitzen en un mapa d’ubicació. Aquesta informació genera un expedient que es trasllada a l’operador municipal competent per a la seva resolució.

També realitzen tasques de seguiment d’obres, actuacions amb la Guàrdia Urbana en relació amb els vehicles abandonats i seguiment de persones sense sostre juntament amb Serveis Socials i el Districte de Sants-Montjuïc.

A més, es gestionen dos punts d’informació, on s’ofereix al visitant informació específica del Parc de Montjuïc i marxandatge. 

Per fer qualsevol consulta o suggeriment sobre el Parc de Montjuïc, premeu aquí

 

 
Pujar