06/08/2021

Barcelona comptarà amb quatre noves zones segures de bicis als Aparcaments B:SM

Les noves zones segures de bicis, que s’afegiran a les existents als aparcaments BSM de Mercat Sant Antoni i Mercat de la Boqueria, proporcionen espai segur i exclusiu per a unes 50 bicicletes concurrents a la vegada

Un dels principals objectius de B:SM és la contribució a la millora de la mobilitat de la ciutat, entesa com a sostenible, saludable, eficient, connectada i compartida

Aquest projecte s’emmarca dins l’estratègia de transformació dels Aparcaments de BSM per oferir serveis integrals de mobilitat sostenible

La Xarxa d’Aparcaments BSM impulsa l’ús de la bicicleta amb la instal·lació de noves zones segures i exclusives per a les persones usuàries de bicicletes als Aparcaments B:SM. L’objectiu d’aquest nou servei és oferir un espai còmode i segur als usuaris de bicicleta particular que vulguin estacionar el seu vehicle tant per fraccions curtes de temps com per abonaments mensuals.

Actualment, el servei s’ha implantat amb èxit als aparcaments BSM Mercat de Sant Antoni (c. Comte d’Urgell, 1) i BSM Mercat de la Boqueria (c. Floristes de la Rambla, s/n) i pròximament s’instal·larà als aparcaments BSM Barcelona-Nord, BSM Illa Borbó, BSM Pl. Navas i BSM Pl. Joanic per continuar el seu desplegament a la resta d’aparcaments de la Xarxa B:SM (45 per tota la ciutat i a tots els barris).

Les noves zones segures de bicis consten d’una capacitat aproximada d’unes 50 bicis concurrents, seguiment per videovigilància i d’un identificador per accedir a l’espai que permet l’entrada només a les persones amb dret a l’ús d’aquesta zona exclusiva. A més, també es posa a disposició de les persones usuàries una manxa per ajudar a tenir cura dels pneumàtics de la seva bicicleta.

Alta demanda i valoració satisfactòria

Amb la posada en marxa de la zona segura de bicis, l’aparcament BSM Mercat de Sant Antoni ha experimentat un creixement del 88% en la contractació d’abonaments de llarga durada per a bicicletes, amb una ocupació superior al 70%; mentre que a la zona segura de bicis l’aparcament BSM Mercat de la Boqueria, inaugurada el passat mes de juny, manté un creixement del 22% en la contractació d’abonaments de llarga durada per a bicicletes, amb una ocupació del 60%.

Operativa de funcionament

Per accedir a deixar o recollir una bicicleta d’aquests nous espais, la persona usuària primer ha d’identificar-se com abonada de la modalitat bicicleta de l’aparcament per mitjà de la lectura del QR de la seva targeta o com usuària del servei d’aparcament de bicicletes per dia o fracció per mitjà de la lectura del QR del tiquet que prèviament s’ha obtingut al caixer automàtic de l’aparcament.

Un cop identificat i validat el seu accés correctament, la porta es desbloqueja uns segons per poder accedir-hi. Un cop a dins, s’ha de deixar la bicicleta encadenada a l’espai reservat per abonats o a l’espai reservat per l’ús per dia o fracció.

Aquest nou servei suposa una gran millora pels ciclistes, ja que els permet gaudir de més comoditat i seguretat dins dels Aparcaments B:SM.

BSM,  impulsora de la nova mobilitat urbana

Un dels principals objectius de B:SM és contribuir a la millora de la mobilitat de la ciutat, entesa com a sostenible, saludable, eficient, connectada i compartida. B:SM ja ha liderat diferents projectes en matèria de digitalització i innovació que han anat transformant el concepte de l’aparcament a la ciutat. Ara, però, es fa un pas endavant en aquesta aposta per fer una transformació global i per fer front als reptes clau de les ciutats: la contaminació mediambiental, l’estalvi de temps i l’optimització de l’espai públic.

Avui dia, B:SM ja ha posat en marxa diferents projectes pioners que són una realitat i que serveixen com a punt de partida per a la futura transformació:

 

  • La dotació de cobertura 3G i 4G a la totalitat dels aparcaments, que alhora ja s’han preparat per a l’arribada del 5G.
  • L’accés al servei d’aparcament per minuts via l’aplicació de mobilitat personal smou que permet fer l’accés ràpid per identificació de matrícula i pagar pels minuts reals d’estada sense necessitat de passar pel caixer automàtic de l’aparcament.
  • Una oferta de 410 punts de recàrrega elèctrica (233 per a cotxes i 177 per a motos) i gestió intel·ligent de l’energia que permet aprofitar l’excedent de producció en horari nocturn. 
  • Servei de guinguetes intel·ligents Click& Collect amb més de 500 taquilles a 10 aparcaments.
  • La instal·lació d’una prova pilot per a la microdistribució urbana de mercaderies a 8 aparcaments de la Xarxa B:SM.
  • La diversificació dels espais existents per allotjar tota mena de vehicles, adaptats segons l’entorn i la demanda (cotxes, motos, furgonetes, camions, bicicletes o VMP).
  • La ubicació d’espais reservats per a flotes de vehicles de sharing amb l’oferta d’operadors independents com Carmar, Europcar, Like!, Som Mobilitat o Ubeeqo.

Back

 
To top