17/09/2020

El Bicing col·labora amb la Cursa de la Mercè habilitant una estació virtual al Fòrum

Els abonats al servei que participin a l’esdeveniment podran deixar la bicicleta en una estació efímera i “virtual” situada a prop de la sortida de la Cursa de la Mercè, al Parc del Fòrum

Es reforça durant la cursa la disponibilitat d’estacionament de les bicicletes  per afavorir els desplaçaments i respondre a una demanda més gran del que és habitual, tot complint les mesures de seguretat per fer front a la Covid-19

Amb motiu de la Cursa de la Mercè, els pròxims dies 19 i 20 de setembre, el Bicing realitzarà una prova pilot entre els seus abonats i abonades instal·lant una estació virtual i efímera al Fòrum. Aquesta prova pilot consisteix donar les màximes facilitats als inscrits a la Cursa de la Mercè perquè es puguin desplaçar amb el Bicing.

Com que la zona de sortida de la cursa no disposa d’estacions properes, s’habilitarà un espai especial, senyalitzat i amb totes les garanties de seguretat i distància entre participants, on els abonats i abonades podran deixar la seva bicicleta de forma fàcil i segura. Aquest espai s’ubicarà al carrer Josep Pla  a menys de 40 metres de l’inici de la cursa, i durant la prova pilot es podrà visualitzar a l’App. L’estació estarà disponible i en funcionament exclusivament durant la cursa, és dir des de les 7.00h fins les 11.00h durant els dos dies.

Per tal de complir amb totes les mesures de seguretat i distància social, l’Institut Barcelona Esports (IBE), en col·laboració amb Barcelona de Serveis Municipals (BSM), habilitarà un espai de 330m2 que donarà cabuda a 150 bicicletes alhora i que garanteix:
•    La facilitat i seguretat de maniobra per part dels operaris del servei
•    L'emmagatzematge òptim per mantenir la integritat de les bicicletes
•    Un espai addicional per al compliment de les mesures de distanciament social de la Covid-19

Com es farà l’ancoratge?

L’estació virtual disposarà d’una capacitat per a 150 bicicletes i serà controlada i atesa en tot moment per personal del servei Bicing. Mitjançant un sistema de dispositiu mòbil (tauleta i lector RFID), els operadors aniran registrant les bicicletes dels usuaris i usuàries que vagin arribant com si s’estiguessin ancorant en una estació estàndard.

A més, es garantirà que les estacions properes a l’arribada de la cursa (6 en total) disposin de bicicletes suficients perquè els abonats i abonades inscrits a la cursa, puguin tornar a casa en Bicing.

Una cursa de la Mercè especial

Aquest any la Cursa de la Mercè se celebra amb un format especial perquè tots els corredors i corredores que ho vulguin puguin participar de la cursa amb totes les mesures de seguretat i prevenció requerides.

La cursa comptarà amb dos formats diferents: el format presencial i el format virtual. El format presencial constarà d’una cursa de 10 quilòmetres que s’haurà de completar fent dues voltes en un circuit de 5km, amb sortida a l’avinguda Litoral/carrer de Josep Pla, i arribada a la pista d’atletisme del Centre Esportiu Municipal La Mar Bella. D’altra banda, el format virtual permetrà a tots els corredors/es participar a l’esdeveniment per un circuit alternatiu no delimitat, i fer-ho fins i tot caminant, amb la distància escollida (2km, 5km o 10km).

Tothom qui participi en la modalitat presencial, limitada a 3.000 participants (per ordre d’inscripció), podrà gaudir de la cursa corrent al circuit reglamentari dissenyat per aquesta edició. Seguint sempre la normativa i les mesures de seguretat, es faran 4 sortides cada dia (19 i 20 de setembre) amb onades de 375 participants.

Modalitat virtual

L’edició d’enguany, i com a principal novetat, presenta l’opció virtual que es durà a terme amb una aplicació mòbil que registrarà el recorregut de cada persona mitjançant la geolocalització. Per poder participar en aquesta modalitat, caldrà formalitzar la inscripció (5€) i escollir a l’app una de les tres distàncies proposades (2km, 5km o 10km). Un cop fet aquest pas, i sense límit horari, tothom podrà fer el seu propi recorregut, sempre complint la distància seleccionada.


Back

 
To top