10/11/2018

El Tibidabo inaugura el nou “Castell de Contes”

El Castell reivindica els contes com a patrimoni emocional i intel·lectual, i proposa un recorregut ple de sorpreses per les històries més tradicionals

Ja estat inaugurat al Parc d’Atraccions Tibidabo el “Castell de Contes”, una nova atracció que pretén reivindicar els contes com a patrimoni emocional i intel·lectual de grans i petits. El nou castell permet compartir en família un imaginari col·lectiu comú, dels contes d’ara i de sempre, i gaudir d’un recorregut ple de diversió, sorpreses i també algun ensurt. L’atracció, que consta de 3 pisos, està totalment adaptada a persones amb mobilitat reduïda i compta amb un nou ascensor i una plataforma, que permetran salvar les escales dels accessos d’entrada i sortida.

Es tracta d’un espai ple de fantasia on hi viuen fantasmes, ogres i bruixots que guarden els secrets i tresors dels més contes tradicionals, perquè ningú els pugui oblidar. Només entrar al castell, un dels fantasmes dóna la benvinguda al visitants i els explica la ruta que hauran de seguir i que els portarà a descobrir les diferents estances.
 
Els visitants passaran per la torre de la Bella Dorment, la biblioteca infinita de contes, el pati de la mongeta màgica, el bosc encantat o les càmeres del tresor, entre moltes altres sales, i interactuaran amb els seus habitants, que els explicaran tots els secrets del castell. Finalment els visitants arribaran a la sala de les medalles, on els fantasmes, ogres i bruixots els ajudaran a superar les proves per a convertir-se en nous guardians i guardianes dels contes.

El recorregut, que incorpora les noves tecnologies i nous llenguatges audiovisuals, està tematitzat amb elements dels contes més coneguts, com la Bella Dorment, Aladdin, Peter Pan, la Blancaneus, el Mag d’Oz o Hansel i Gretel, entre molts d’altres.

La remodelació ha estat realitzada per l’arquitecte Dani Freixes de l’estudi Varis Arquitectes. Freixes va ser guardonat amb el FAD d’Arquitectura i el FAD de l’opinió per la seva remodelació de l’any 2018 dels miralls clàssics del Tibidabo i convertir-los en l’actual Miramiralls. El jurat dels guardons va destacar “la màgia, la imaginació i el domini de les il·lusions òptiques al servei d’aquesta atracció concebuda per fer riure i pensar els nens... manipular la percepció de l’espai, provocant un espai màgic de perspectives impossibles i que destaca per la seva qualitat imaginativa”

El Castell Misteriós del Tibidabo és una atracció de recorregut, inaugurada en el 18 de juny de 1955 que ofereix  les emocions del misteri i la por, experiències viscudes amb un passeig  per l’interior del castell amb ensurts i imatges esgarrifoses.  Està dirigida a grups familiars amb nens d’entre 5 i 10 anys.Back

 
To top