04/10/2018

El Zoo atorga 62.000€ en beques a 9 projectes de recerca i conservació

El 63% dels projectes becats es focalitzen en fauna autòctona, i deixen palès l’interès del Zoo en la biodiversitat més propera

La Fundació Barcelona Zoo ha atorgat les beques del Programa de Recerca i Conservació (PRIC) que destina anualment a projectes de recerca, conservació, protecció i preservació de la fauna salvatge i la biodiversitat. Aquest any s’han rebut 35 sol·licituds, i finalment han estat 9 projectes els que han rebut la beca. En total, s’han repartit 62.000€ en els següents projectes:

•    Great Ape Reintroduction Synthesis
Gregg Tully - PASA (Pan African Sanctuary Alliance)

•    Ecologia del moviment del gavià argentat (Larus michahellis) i la seva relació en la dispersió de patògens en zones urbanes
Tomàs Montalvo - Agència de Salut Pública de Barcelona

•    Isla de Jaibul: establecimiento de una estación biológica y desarrollo de actividades de investigación y protección de su biodiversidad
Rosa Garriga - Associació Amics de Tacugama

•    Mediterranean butterflies meets the lions: an African monitoring network to study and preserve trans-Saharan migrations
Gerard Talavera - IBE (Institut de Biologia Evolutiva) - CSIC

•    Efecte del furtivisme i comerç il·legal de carn d'animals salvatges sobre les poblacions de primats a Uganda
Ignasi Marco - Universitat Autònoma de Barcelona

•    Estudi de la presència de diclofenac i d'altres fàrmacs antiinflamatoris en mostres sanguínies de voltor comú (Gyps fulvus)
Ignasi Marco - Universitat Autònoma de Barcelona

•    Ecologia espacial de la tintorera Prionace glauca en el Mediterráneo occidental: adquisición de nuevos conocimientos a través del uso de sensores, marcadores tróficos y modelos ecosistémicos
Joan Navarro - ICM (Institut de Ciències del Mar) - CSIC

•    Seguimiento satelital de los patrones de movimiento de los grupos familiares de rebeco pirenaico (Rupicapra rupicapra)
Oscar Cabezón - Universitat Autònoma de Barcelona

•    Pla d'actuacions per a la recuperació del turó europeu (Mustela putorius) a Catalunya
Salvador Salvador - Universitat de Girona

Aquest últim projecte, encapçalat per Salvador Salvador té un sentit estratègic a l’hora que científic, atesa la situació de vulnerabilitat d’aquesta espècie a Catalunya, que es troba al límit de l’extinció.

Cal destacar que el 63% dels projectes becats enguany focalitzen el seu interès en la fauna autòctona de la Mediterrània, en coincidència amb la globalitat dels projectes de recerca i conservació in situ en que participa actualment el Zoo de Barcelona, i són el reflex del seu compromís per la biodiversitat més propera.

En els 10 anys que s’han celebrat les beques PRIC, s’han seleccionat 92 projectes que han rebut, un total 778.242€ en forma de beca.

Floquet de Neu i Antoni Jonch

La Fundació va entregar dues beques més. Per una banda 9.000€ de la beca floquet de Neu, destinada a treballs de recerca en primats, al projecte “Urgent conservation surveys for the endangered Ashy red colobus monkey (Piliocolobus tephrosceles) in unprotected areas of Tanzania”, de l’investigador Julius KIbaja, de la Universitat d’Oslo.

Per l’altra, la beca Antoni Jonch, dedicada a projectes en fauna autòctona, ha ofert 6.000€ al treball “Les poblacions de gat salvatge (Felis silvestris) a Catalunya: Efecte de l’hàbitat i la presència de gats domèstics sobre el seu estat de conservació”, de Ferran Sayol, investigador del Grup de Naturalistes d’Osona.

Back

 
To top