26/09/2018

El Zoo entrega els premis Floquet de Neu al millor Treball de Recerca de Batxillerat

La guanyadora ha estat Andrea Melús, del Centre d’Estudis Joan XXIII de l’Hospitalet, amb el seu treball “L’estudi del grooming en els ximpanzés del Zoo de Barcelona”

El Zoo de Barcelona ha fet entrega dels premis Floquet de Neu, que guardonen els millors Treballs de Recerca de Batxillerat dintre de l’àmbit de la zoologia, i que tenen com a objectiu promoure la investigació i la conservació de la fauna entre els més joves. D’entre els 17 participants d’enguany, la guanyadora ha estat Andrea Melús, del Centre d’Estudis Joan XIII de l’Hospitalet de Llobregat, amb el seu treball “L’estudi del grooming en els ximpanzés del Zoo de Barcelona”, dirigit pel tutor Miguel Ángel Blasco.

El Director del Zoo, Antoni Alarcón, va fer entrega dels premis, consistent en una tauleta electrònica per a la guanyadora i un passi anual pel Zoo pel segon i el tercer. El segon premi se’l va endur Pablo Ruiz, de l’Institut de Sentmenat, amb el treball “Els Ximpanzés”, amb la tutora Yolanda de Torres; i el tercer premi va ser per Irina Belmonte, de l’Institut Ítaca de Sant Boi de Llobregat, pel treball “La llúdriga captiva”, tutoritzat per Eduard Gutiérrez. A banda, tots els participants es van endur un reconeixement en forma de diploma.
 
A l’acte d’entrega de premis també va participar Jorge Luis Mederos, biòleg cubà que actualment és investigador associat del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, que va fer una xerrada sobre el seu projecte “Biodiversitat d’Insecta al Parc Natural de Collserola”, que ha estat becat pel programa PRIC del Zoo.

Assessorament del Departament d’Educació

El Departament d’Educació del Zoo de Barcelona ofereix anualment un curs destinat a assessorar els alumnes de Batxillerat i ajudar-los a dur a terme el seu treball de recerca adaptant-se als seus interessos. Tots els alumnes reben un carnet que els permet l’accés lliure al Zoo, perquè puguin fer tantes visites a les instal·lacions del Zoo per fer les observacions que els hi siguin necessàries pel treball.
Durant aquest any, s’ha comptat amb la participació de 120 alumnes, 96 dels quals han realitzat tot el treball de recerca, mentre que els 24 restant s’han dirigit per a consultes puntuals. D’entre tots ells, 17 han estat els que han optat al Premi Floquet de Neu.

Llistat de guardonats i guardonades

 

Guanyadora

 

 

Andrea Melús Bèjar

Centre d'estudis Joan XXIII

L'Hospitalet del Llobregat

Finalistes

 

 

Pablo Ruiz Rodríguez

Institut de Sentmenat

Sentmenat

Irina Belmonte Molina

Institut Ítaca

Sant Boi de Llobregat

Diploma de participant

 

 

David Nieto Baladés

IES Carles Vallbona                   

Granollers

Carla Cordero Nova

Institut Badalona  VII

Badalona

Nana Núria Quiroga Nakanishi

Col.legi Sagrada Faíilia- Horta

Barcelona

Marta Martín

INS Salvador Dalí

El Prat de Llobregat

Irene Nieto

INS Salvador Dalí

El Prat de Llobregat

Paula Roos Mauri

IES Icaria

Barcelona

Roser Clanchet Salvador

Daina- Isart

Olesa de Montserrat

José Ruano Hernando

La Salle Congrès

Barcelona

Sandra Lafuente

IES de Sales

Viladecans

Tamara González  Chávez

Institut Martí Dot

Barcelona

Eric Romero Casanoves

Escola Túrbula

Sant Adrà del Besòs

Carolina Sánchez Colque

Institut Eugeni d’Ors

L'Hospitalet de Llobregat

Silvia Ibós Bueso

Escola Sant Jaume de la FEP

L'Hospitalet del Llobregat

Pol Viñals Castellón

IES Ernest Lluch i Martí Cunit

Cunit

 

 

 

Back

 
To top