12/07/2019

La Fundació Barcelona Zoo atorga 88.000€ en beques de recerca i conservació

Un total d’11 projectes, seleccionats d’entre les 29 sol·licituds rebudes, es beneficiaran del programa de recerca i conservació de la Fundació

El gruix dels projectes escollits centren el seu estudi en la fauna i els ecosistemes autòctons de la Mediterrània

La Fundació Barcelona Zoo ha atorgat les beques que destina anualment a projectes de recerca, conservació, protecció i preservació de la fauna salvatge i la biodiversitat (PRIC). Aquest any s’han rebut fins a 29 sol·licituds, de les quals 11 projectes han estat seleccionats pel jurat. La Fundació aportarà 88.000€ per finançar els 11 projectes d’aquest any, el que suposa un increment un 14,3% respecte de l’import destinat a les beques el 2018. En total, ja són més d’un milió d’euros els diners que la Fundació Barcelona Zoo ha destinat a beques des de l’inici d’aquest programa el 2005.

El gruix de les beques atorgades, 8 dels 11 projectes escollits, es focalitzen en l’estudi de la fauna i els ecosistemes autòctons de la Mediterrània. A banda, del total de projectes, 7 desenvoluparan les seves activitats de recerca in situ, és a dir, en l’àmbit natural de les espècies; 3 ho faran en l’àmbit del propi Zoo o en santuaris de primats a l’Àfrica, mentre que el projecte restant aborda un One Plan Approach, és a dir que integra accions de gestió i conservació de tots els implicats en el projecte, tant al medi natural com en medi controlat.

Les línies prioritàries més representades en els projectes becats són la recerca aplicada a la conservació, accions de recerca i conservació in situ d’espècies i hàbitats autòctons de la Mediterrània o amb alt nivell d’amenaça i l’ús de les noves tecnologies aplicades a la recerca zoològica.

Les entitats que es veuran beneficiades amb aquestes beques per poder portar a terme els seus projectes de recerca i conservació són diferents departaments de la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Girona (UdG) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF-CSIC). També han resultat premiades 2 ONG catalanes, la Fundació Emys i l’Escola Natura de Parets de Vallés, i una d’internacional, el Chimpanzee Health Group.

Back

 
To top