30/11/2020

La xarxa Endolla Barcelona creix amb cinc punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Amb aquest nous punts, Endolla Barcelona disposa actualment de 512 punts de recàrrega en funcionament ubicats al carrer i als Aparcaments B:SM

Barcelona de Serveis Municipals, gestora del servei, hi ha destinat gairebé un milió d’euros durant 2020 per desenvolupar la xarxa pública de recàrrega

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), principal operador de mobilitat elèctrica de la ciutat, fa més evident el seu compromís amb l’electromobilitat impulsant el creixement de la xarxa pública de recàrrega Endolla Barcelona. D’aquesta manera es pretén garantir la transició cap a l’ús d‘energies renovables en el transport i promoure l’autosuficiència energètica, diversificant els recursos.

En els darrers dies s’han inaugurat cinc nous punts de recàrrega al carrer i ja són 512 els punts en funcionament distribuïts per la ciutat de Barcelona. Els nous punts es troben localitzats als carrers Bailèn 96 ( 2 punts) i Riera de Cassoles 61 (2 punts), amb connectors Shucko per a motos i al carrer John M. Keynes 2-10 ( 1 punt), amb connectors de recàrrega ràpida per a cotxes.

90% de disponibilitat per als 7000 usuaris del servei

Actualment hi ha més de 5.000 persones usuàries del servei Endolla Barcelona, una xifra que està en augment, els quals disposen de 512 punts de recàrrega elèctrica en funcionament distribuïts per tota la ciutat, 25 de recàrrega ràpida. Del total de punts, 367 estan situats als Aparcaments de B:SM (194 per a cotxes i 173 per a motos), i 145 es troben a la via pública (25 per a cotxes i 120 per a motos).

Els punts disposen dels connectors de vehicle elèctric més habituals: Schuko, Mennekes, CHADeMO i COMBO 2.

Endolla disposa actualment d’una disponibilitat del 96,5 per als punts de recàrrega lenta i un 84,9% de recàrrega ràpida, el que mostra una disponibilitat global del 90,7% a tot el servei. Amb la recuperació de l’activitat després del primer Estat d’Alarma, que va finalitzar al juny, i el consegüent retorn de la mobilitat a la ciutat, la mitjana de recàrregues mensuals ha anat augmentant, passant de les 6.394 durant el mes de juny a les 9.774 realitzades durant el mes d’octubre.

Bon manteniment i bon ús del servei

A mesura que la xarxa Endolla es va ampliant, un bon ús dels punts de recàrrega és clau per al bon manteniment del servei. És per això  que Endolla Barcelona fa un seguit de recomanacions pels usuaris  a tenir en compte a l’hora de recarregar vehicles en aquesta xarxa pública:
 
•    Assegura’t que el punt de recàrrega està disponible. Localitza el teu punt al mapa del web o l’app i reserva’l amb 20 minuts d’antelació.
•    Aparca el teu vehicle a la plaça d’estacionament més a prop del punt de recàrrega. Recorda que el temps màxim d’estacionament als punts de carrer per a cotxes i furgonetes és de 30 minuts i per a motos, 2 hores.
•    Prepara el teu vehicle per a la recàrrega: obre la tapa i prepara el cablejat.
•    Accedeix a l’app smou i identifica’t. No desenclavis la mànega abans d’activar el servei.
•    Endolla el teu vehicle. Recorda que tens un temps límit per activar la recàrrega un cop endollat.
•    Recarrega el teu vehicle i verifica que la mànega queda ben bloquejada un cop hagis finalitzat la recàrrega. Recorda utilitzar gel desinfectant o rentar-te bé les mans.
•    Recull el cablejat de sobre la vorera per tal que no es faci malbé i la següent persona usuària el pugui fer servir sense cap incident.

En cas d’avaria, els usuaris poden contactar al telèfon 93 887 50 34 amb el servei d’atenció al client per resoldre dubtes o reportar possibles incidències.


Back

 
To top