03/12/2020

L’Ajuntament de Barcelona recupera la possessió de sis locals del Port Olímpic

Avui l’Ajuntament de Barcelona ha recuperat, amb autorització judicial, la possessió dels sis primers locals d’oci nocturn del Moll de Mestral, dins del marc de les actuacions de transformació del Port Olímpic i de la millora de la seva connectivitat amb la ciutat

La recuperació dels locals és un pas més per avançar en el nou full de ruta del Port, que aposta per un canvi d’usos i activitats, la integració amb la ciutat i una reforma global de l’espai públic.

El mes de novembre es va presentar el projecte de transformació del Port,  amb una inversió total de més de 40 milions d’€ i que es durà a terme durant els 6 anys vinents sense aturar l’activitat quotidiana que s’hi desenvolupa


Aquest matí l’Ajuntament de Barcelona ha recuperat la possessió municipal de 6 locals d’oci nocturn del Moll de Mestral, amb auxili judicial. El mes de juny es van instruir 30 expedients de desnonament administratiu; des d’aquell moment, quatre locals s’han retornat de forma voluntària. Per la recuperació dels 20 locals restants, s’està a l’espera d’obtenir autorització judicial.

Aquesta tardor, Barcelona ha iniciat la transformació del Port Olímpic basant-se en 4 pilars que marcaran la seva recuperació: un espai de ciutat viu per a tothom, l’economia blava, la nàutica i la gastronomia. L’inici d’aquesta transformació coincideix amb les actuacions judicials que fan que la ciutat pugui recuperar els locals del Moll de Mestral, i que permetran realitzar un dels objectius prioritaris del projecte, la millora de l’accessibilitat amb un nou accés.

El mes d’abril de 2020 va finalitzar la concessió dels contractes de cessió d’ús dels locals d’oci nocturn del Moll de Mestral. Durant el mes de juny, un cop superat el període d’estat d’alarma per la Covid-19 que va suposar l’aturada de tràmits administratius, quatre locals es van retornar de forma voluntària i al juliol, es van instruir 30 expedients de desnonament administratiu dels locals que no havien estat recuperats. Avui han començat les actuacions judicials per recuperar-ne la possessió.

La recuperació dels locals és una de les peces imprescindibles per poder iniciar la transició cap al nou model de Port, ja que permetrà iniciar la construcció d’un nou accés que connectarà l’Avinguda Litoral amb la cota inferior del Moll de mestral. D’aquesta manera es garantirà la permeabilitat de l’espai, es millorarà l’accessibilitat i s’eliminaran barreres i desnivells que generaran una continuïtat entre el Port i la ciutat.

Es tracta, doncs, del primer pas tangible per poder seguir amb el calendari de transformació d’ambdós projectes. Aquests dos espais, el Moll de Mestral i el Dic de Recer, són els que acolliran el nucli de l’economia blava, que generarà una activitat diària, productiva, sostenible i innovadora, convertint l’espai del Port Olímpic en un lloc viu, connectat a la ciutadania i generador d’ocupació.

En aquest sentit, el Port Olímpic s’estrenarà generant activitats familiars dirigides a la ciutadania la primera setmana de l’any vinent en el marc de les activitats de Nadal de la ciutat. De l’1 al 5 de gener de 2021, i sempre que l’evolució de la pandèmia ho permeti, s’organitzaran diverses activitats vinculades a la cultura del mar, la nàutica, la sostenibilitat, com a primera mostra d’aquest nou rumb d’un Port Olímpic més connectat amb la ciutadania.

Acompanyament a les persones treballadores del Moll de Mestral

En l’àmbit laboral, des de Barcelona Activa, s’ha activat un pla específic d’acompanyament a la recerca de feina i millora professional per a les persones treballadores del moll de Mestral del Port Olímpic, arran del cessament de l’activitat en els locals d’oci nocturn.

Aquest pla de newplacement s’articula des del lideratge de l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de mitigar l’impacte personal i social que comporta aquest tipus de situacions, acompanyar amb recursos municipals a les persones en el seu procés de recerca de feina o de millora de la capacitació professional, i si cal reorientar-les laboralment i potenciar la seva xarxa de contactes.

El Port Olímpic està gestionat per  Barcelona de Serveis Municipals per encàrrec de l’Ajuntament des del passat 3 d’abril, quan van finalitzar les anteriors concessions.Back

 
To top