14/03/2016

El Zoo reintrodueix dues cries de xot a la natura


Les cries, que van néixer al Zoo el passat gener, s’han traslladat al Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent, on seran educades fins que arribi l’estiu, època propicia per a la seva reintroducció

El Zoo ha iniciat el procés per reintroduir a la natura les dues cries de xot nascudes el passat gener. Les aus han estat traslladades al Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent, on passaran per un període d’adaptació en el que guanyaran musculatura i se les ensenyarà a caçar, per tal que puguin ser reintroduïdes al seu medi natural amb garanties. L’alliberament es farà coincidir amb l’estiu, una època en la que els insectes, principal aliment dels xots, es troben a la natura en major quantitat.  

Precisament, el descens del número insectes, juntament amb la pèrdua del seu hàbitat, han comportat que l’espècie, autòctona de península Ibèrica, hagi patit un descens de població important en la natura. És per això que cal destacar la feina del Zoo de Barcelona pel que fa a la reintroducció d’animals al seu medi natural. En aquest sentit, cal destacar la feina dels professionals que hi treballen, ja que han aconseguit reintroduir amb èxit 16 xots més durant els últims anys. 

Al marge del projecte de reintroducció dels xots, el Zoo col·labora amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat amb els projectes de conservació de dos aus en perill crític d’extinció com són la trenca i el trencalòs. A més la secció de l’Aviari, també participa, dintre de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA), en 14 Programes d’Espècies en Perill d’Extinció (EEP) i 18 Llibres de Cria Europeus (European Studbooks), un d’ells, el del colom faisà de clatell blanc, coordinat directament des de Barcelona.

Back

 
To top