15/11/2017

Els vehicles elèctrics coneixeran la disponibilitat dels punts de recàrrega en temps real

B:SM implanta un sistema intel·ligent en temps real que permetrà a l’usuari planejar la recàrrega localitzant el punt disponible més proper a través de la pàgina web de la xarxa d’aparcaments

L’aplicació de mesures per afavorir la mobilitat sostenible és una de les prioritats de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) i una de les línies estratègiques de treball de la ciutat. En aquest sentit s’ha implantat un sistema intel·ligent d’informació en temps real, des d’on poder consultar la disponibilitat de tots els punts de recàrrega de la Xarxa d’Aparcaments B:SM a través de la seva web.

Es tracta d’un mapa, accessible des de qualsevol dispositiu, on s’ubiquen tots els aparcaments de la xarxa. Una vegada es clica a la icona de cada aparcament, apareix una fitxa que mostra quants endolls estan disponibles en el moment concret de fer la consulta i per a quin tipus de vehicle elèctric (cotxe o moto). 

L’objectiu és que l’usuari pugui planejar la recàrrega del seu vehicle elèctric segons la seva disponibilitat o que li permeti anar directe al punt de recàrrega disponible més proper, en cas de que necessiti recarregar amb urgència.

La sostenibilitat i l’eficiència energètica són dos criteris prioritaris en la política de la mobilitat sostenible de Barcelona. Per aquest motiu, B:SM continua treballant per afavorir l’ús de vehicles elèctrics, una pràctica que contribueix a la mobilitat sostenible donat que contribueix a la reducció d’emissions de CO2, a la disminució del soroll i al foment del respecte pel medi ambient.

Punts de recàrrega

Actualment, la xarxa d’Aparcaments de B:SM compta amb 318 punts de recàrrega, 193 per a cotxes i 125 per a motos, i està previst que s’instal·lin 17 més fins a final d’any. Els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics instal·lats a la Xarxa d’Aparcaments B:SM consisteix en el subministrament de 220 volts utilitzant un endoll de seguretat. La càrrega elèctrica és gratuïta pels usuaris.

Tots els punts de recàrrega oferts a la Xarxa d’Aparcaments B:SM admeten endolls Mennekes i endolls Schuko. Ambdós tipus d’endoll poden subministrar fins a 16A (3,65 Kw/h) tot i que la potència final dependrà del vehicle de l’usuari.

B:SM és membre director de LIVE Plataforma públic-privada per a l’impuls de la mobilitat sostenible a Barcelona i Catalunya. www.livebarcelona.cat/

 

 

Back

 
To top