22/02/2016

La Fundació Barcelona Zoo obre la convocatòria de beques 2016

L’any passat es van destinar més de 80.000 euros a fer realitat 11 projectes diferents

La Fundació Barcelona Zoo ha obert el procés de sol·licitud de beques per a projectes de recerca i conservació per a l’any 2016. La Fundació ajuda amb aquestes beques a impulsar projectes que comparteixin els valors de conservació, educació, sensibilització, protecció i preservació de la fauna salvatge i la biodiversitat. El passat 2015 es van destinar 82.538 euros a les tres beques que s’ofereixen, la beca Floquet de Neu, la beca Antoni Jonch i les beques PRIC.

Aquest any es celebra la dotzena edició de la beca Floquet de Neu, destinada al millor treball de recerca en primats. Tal i com s’especifica a les bases de la convocatòria, els treballs han d’anar alineats a les disciplines que es consideren d’interès, com la conservació, genètica, reproducció, comunicació o benestar animal. La dotació anual de la beca és de 9.000€. L’any passat, el projecte guanyador va ser “Estudi i conservació dels ximpanzés de sabana del Parc Nacional de Camoé (Costa d’Ivori)”, de Juan M. Lapuente de la Universitat de Würzburg (Alemanya).
 
Les beques del Programa de Recerca i Conservació del Parc Zoològic de Barcelona (PRIC), que celebra la seva vuitena edició, ofereixen ajuda a aquells projectes que, d’acord amb les seves bases, s’adeqüin a les línies d’investigació que la Fundació vol impulsar. La Fundació aportarà, amb caràcter general, un terç del pressupost total anual del projecte presentat i aprovat. L’any 2015 es van atorgar 8 beques PRIC de 24 sol·licituds rebudes, destinant un total 67.538 €.

Per últim, la Fundació també ofereix la possibilitat d’obtenir la beca Antoni Jonch, en memòria del que va ser director del Zoo de 1956 a 1987. Es tracta de la quarta edició d’aquesta beca que, com s’indica a les bases, va destinada a projectes de recerca en fauna autòctona. La seva dotació anual és 6.000 €, que l’any passat van destinar-se “ex aequo” als projectes “Distribució i caracterització ecològica de les poblacions relictes del turó (Mustela putorius) a Catalunya” de Salvador Salvador de la Universitat de Girona, i “Abundància larvària, dispersió i reclutament de Pinna nobilis a la badia dels Alfacs, delta de l’Ebre” de Patricia Prado, de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries de la Generalitat (IRTA).

Les sol·licituds i el projecte s’han d’enviar, en format PDF, a la Fundació Barcelona Zoo a través de la direcció de correu electrònic fundaciobarcelonazoo[at]bsmsa[dot]cat. El termini d’admissió de sol·licituds finalitza el 2 de maig de 2016, a les 14 hores. Per a més informació sobre les beques consulteu www.fundaciobarcelonazoo.cat.

Back

 
To top