28/06/2019

El Zoo de Barcelona afronta l’onada de calor

El parc zoològic és considerat un refugi climàtic dins de la ciutat  

Els aliments congelats i les fruites de temporada formen part de la dieta dels animals

Com és habitual a l’època estival, el Zoo de Barcelona ha posat en marxa un seguit de mesures per pal·liar els efectes de les altes temperaturas en els animals. Cal tenir en compte que el parc zoològic és considerat com un refugi climàtic; la vegetació abundant i la cobertura de l’arbrat fa que el recinte estigui uns 3 graus per sota que la mitjana de Barcelona.

Molts dels animals del Zoo estan perfectament adaptats a la calor que pot fer a casa nostra; de fet, alguns d’ells són de zones més caloroses i, per tant, aquesta època és idònia per ells.

A l’estiu, i especialment en moments de pic de calor, els cuidadors tenen cura de renovar més freqüentment les zones de bany perquè l’aigua estigui més fresca, i també els abeuradors. Hi ha instal·lacions on tenim rec amb aspersors que polvoritzen l’aigua, en aquesta època s’utilitzen també per a refrescar els animals.
La majoria d’animals tenen accés als aixoplucs o zones interiors, a l’ombra, així que poden triar sempre si volen protegir-se del sol.

A la dieta s’afegeix més fruita de temporada, pels animals que ho tenen a la dieta, aprofitant la gran varietat de fruites que tenim a l’abast.

Als animals del Zoo se’ls proporcionen enriquiments, alguns d’aquests són alimentaris, així que es varia la forma en què es presenta el menjar, de manera que hi hagi variacions, tant en l’obtenció d’aquest (per exemple, enterrant-lo perquè el busquin, o bé dins d’algun objecte amb forats, que calgui moure’l per obtenir el menjar), com en la presentació; s’aprofita l’estiu per a fer “gelats”:

o    Síndria o meló congelat per a les elefantes
o    Brics de brou o suc pels ossos i primats
o    Fruita congelada per primats i ossos
o    Blocs de gel amb fruita per les girafes
o    Cucs amb aigua i congelat per mangostes i suricates 


Volver al listado de noticias

 
Subir