28/05/2021

Es reprèn l’activitat musical a l’Estadi Olímpic

El concert de Nil Moliner, amb un format adaptat i les 3.000 localitats disponibles gairebé esgotades suposa la culminació de la represa dels concerts i l’activitat cultural al conjunt de l’Anella Olímpica

El conjunt de l’Anella Olímpica ha generat més de 30.000 experiències culturals segures des de principis d’any

B:SM ha mostrat el seu compromís a través de l’impuls d’activitats culturals, un exemple n’és la línia de subvencions oberta amb l’Ajuntament per fomentar l’organització de concerts a l’Anella i el Fòrum durant l’estiu

Demà dissabte comença de nou l’activitat musical a l’Estadi Olímpic amb el concert de Nil Moliner, en un format adaptat als requeriments sanitaris actuals per a activitats culturals realitzades a l’aire lliure: limitació d’aforament per acollir un màxim de 3.000 persones per actuació, totes assegudes i amb una assignació prèvia dels seients. Aquest concert, que es preveu que esgoti totes les localitats disponibles, suposa la culminació de la represa de l’activitat cultural i d’oci al conjunt de l’Anella Olímpica, que ja va acollir el concert pilot de Love of Lesbian per a 5.000 persones al Palau Sant Jordi o els concerts de Sidecar i Carlos Sadness al Sant Jordi Club.

Precisament el Sant Jordi Club ha acollit, entre ahir dijous i avui divendres, quatre concerts d’Antonio Orozco. I és que l’Anella Olímpica és un espai viu que s’ha adaptat de manera exemplar per mantenir l’activitat cultural segons els requeriments sanitaris de cada moment. Des de gener d’aquest mateix any, s’han celebrat diversos actes culturals i esportius, com el Dansa Ara o el Campionat d’Atletisme Indoor, que han generat més de 30.000 experiències segures a les instal·lacions olímpiques.
 
L’Anella Olímpica ja disposa d’experiència pel que fa a l’organització d’esdeveniments culturals i concerts en època de pandèmia. Durant el passat estiu, amb la reobertura dels espais després de la quarantena, l’Anella es va convertir en un dels pols culturals de la ciutat, essent un dels espais del Festival Cruïlla XXS, un dels festivals més icònics de Barcelona, que es va adaptar als requeriments sanitaris del moment.

En aquest sentit, cal destacar l’esforç de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) per impulsar l’oci i la cultura en un moment com l’actual, mostrant la seva vocació de servei públic i el compromís amb la ciutadania per generar experiències positives i segures. Tot plegat seguint els protocols sanitaris i de protecció per garantir la màxima seguretat, una feina referendada amb l'obtenció del certificat Global Safe Site en matèria de seguretat davant la Covid-19 i del segell Safe Tourism Certified.

Barcelona fomenta l’organització de concerts durant l’estiu

Les mesures per combatre la pandèmia que s’han hagut de prendre en el darrer any ha suposat un fort impacte sobre l’activitat econòmica de les indústries culturals i, molt especialment, de les relacionades amb la producció i celebració de festivals i concerts de música. En aquest context, l’Ajuntament i B:SM han posat en marxa una nova línia de subvencions amb l’objectiu que Barcelona compti amb una bona oferta cultural de música en viu aquest estiu 2021. Els concerts objecte de la subvenció hauran de celebrar-se entre el 20 de maig i el 30 de setembre als espais del Parc del Fòrum o de l’Anella Olímpica.

La línia de subvencions està dotada amb 500.000 euros i està destinada a reduir costos operatius de l’organització de concerts de gran format per part dels promotors musicals. Per accedir a la línia de subvencions, les entitats hauran de comptar amb una reserva ferma d’espai i data per a la celebració dels concerts. De la seva banda, B:SM es compromet a aplicar una reducció de tarifes del 40% dels costos de la cessió de l’espai i dels serveis prestats directament.

La convocatòria està oberta fins l’1 de juny i els formularis de sol·licitud es podran descarregar de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona a l’adreça https://ajuntament.barcelona.cat/ca/informacio-administrativa/subvencions.

Volver al listado de noticias

 
Subir