20/12/2021

La Talaia del Tibidabo celebra el seu centenari

El Parc d’atraccions commemora l’aniversari d’aquesta icònica atracció, una de les més longeves de l’Estat, amb una gran festa homenatge amb la participació de 16 colles geganteres

Ens els seus 100 anys de vida, la Talaia ha realitat 2,5 milions de viatges i més de 10 milions de persones han pogut gaudir de les seves impressionants vistes sobre la ciutat de Barcelona

Aquest cap de setmana es celebra també la festa dels Tibidavis on les àvies i avis que formen parella amb la seva neta o nét, tenen l’accés gratuït al Parc

Avui dissabte, el Tibidabo s’ha vestit de gala per celebrar el 100è aniversari de la Talaia, una de les atraccions més longeves del Parc i de tot l’Estat espanyol. Per commemorar el centenari, s’ha organitzat una gran festa en homenatge a la Talaia, amb la participació de 16 colles de l’Agrupació Gegantera de Catalunya, que han la jornada amb un cercavila, una plantada de gegants i diferents balls. També s’ha ambientat el Parc en els anys 20,  quan la Talaia va ser inaugurada, amb un grup de persones vestits d’època, i les mascotes Ti, Bi, Da i Bo hi ha estat molt presents. L’acte comptarà amb la presència de Cinquè Tinent d’Alcaldia i President de PATSA, Albert Batlle, i de la Directora del Parc, Rosa Ortiz.

La Talaia, una atracció única al món

El Parc d’atraccions Tibidabo s’inaugurava l’any 1901 i amb l’objectiu de fer créixer la seva imponent panoràmica, any 1921, el Doctor Salvador Andreu, fundador del Parc, va fer realitat la seva idea de construir una gran estructura metàl·lica batejada com Talaia. L’empresa barcelonina Mateu juntament amb l’enginyer del Tibidabo, Marian Rubió, van ser els encarregats de la construcció de l’atracció. El 18 de desembre d’aquest mateix any, la Talaia realitzava el seu primer viatge i, 100 anys després, ha realitzat 2,5 milions de viatges i més de 10 milions de persones han pogut gaudir de les seves impressionants vistes sobre la ciutat de Barcelona persones han gaudit de les seves impressionats vistes.

En els seus inicis, la Talaia era de color blau i amb l’objectiu d’integrar-se amb altres atraccions del Parc, com el Giradabo, va canviar el seu color a blanc. L’estructura de l’atracció va suposar un canvi en el relleu de la ciutat, posicionant-se com una icona emblemàtica de Barcelona. L’atracció compta amb una alçada de 50 metres i es troba a 551 metres sobre el nivell del mar que permet veure més de 80 poblacions catalanes, com Barcelona, El Montseny, Montserrat, els Pirineus i, fins i tot, la serra de Tramuntana de Mallorca.

A part de la impressionant vista panoràmica que la Talaia ofereix als visitants, també se li van atribuir propietats curatives com, per exemple, la cura de la Tos Ferina als infants que hi pujaven. A causa de la importància que té la Talaia i el que suposa pel Parc i per a la ciutat de Barcelona, el Museu d’Autòmats compta amb una rèplica exacta a escala de l’atracció.

Tibidavis, la festa dels avis i les àvies

Aquest cap de setmana es celebra també la ja tradicional festa dels Tibidavis, on les àvies i avis que formin parella amb la seva neta o nét, tenen l’accés gratuït al Parc. La jornada pretén emplaçar a totes les àvies i avis d’arreu de Catalunya a celebrar el centenari de la Talaia i compartir amb el Tibidabo les diferents vivències que han tingut amb l’atracció.

Oferta d’oci, educació i solidaritat al Tibidabo pel Nadal

Durant la campanya de Nadal, el Tibidabo compta amb una àmplia oferta d’activitats per gaudir del Parc en aquesta època tan màgica.

El dilluns 27 de desembre tindrà lloc la 24a edició de la Cançó de Pau, on els infants escriuen els seus missatges de Pau al Gran Llibre de la Pau del Tibidabo i, posteriorment, són llegits per les ambaixadores i ambaixadors de Pau. La jornada comptarà amb la presència de la cantant Damàris Gelabert que oferirà un concert molt especial a les famílies i les engrescarà i farà ballar amb els seus èxits.

Tots els dies de Parc obert, els visitants podran gaudir de l’espectacle de Nadal “Il·lusions de Nadal”, a la Plaça dels Somnis a les 16.30h. Els amants de les titelles podran veure l’espectacle Tibimarionetarium de Nadal, on els personatges més emblemàtics del Marionetarium com en Julio Jaleo, en Bròquil Samfaina, l’Àvia de les Neus i el Ninot de Neu, entre d’altres, viuran diferents situacions on la música i la neu són els protagonistes estrella.

Per la seva part, el cinema 4D del Tibidabo estrena nova pel·lícula sota el nom “Winter Wonderland”, on una nena queda bocabadada amb els pastissos d’una pastisseria del seu poble. En quant la nena surt de la pastisseria, unes fades cobren vida i comença l’aventura mentre aquestes cuinen un pastís molt especial per a la nena. 

Les mascotes ens acompanyen a viure el Nadal amb el seu Meet & Greet, a les 15h a la Plaça del Jardí, mentre que el Doctor Fly amenitzarà les jornades amb diferents animacions pel Parc.

Per últim, l’Hotel Krüeger estarà obert fins a final de temporada els dies de parc obert en horari de 12h a 15.30h i de 16h a 18h.

Volver al listado de noticias

 
Subir