Any del Cor

 • El mes de maig del 2015, B:SM, es va adherir al Programa d’Empreses Cardiosaludables (PECS) amb l'objectiu de millorar la salut cardiovascular de la plantilla des de tots els àmbits d'actuació possibles. Aquesta adhesió té una permanència inicial de dos anys, prorrogable a cinc. 

  La Fundación Española del Corazón va realitzar un diagnòstic de salut i va elaborar un informe d’avaluació amb recomanacions, dividit en sis àrees d’especialització: 

  • Factors de Risc Cardiovascular
  • Activitat física
  • Prevenció del tabaquisme
  • Gestió de les emocions
  • Nutrició
  • Salud cardiovascular de la dona

  Durant aquest temps anem transmetm informació i continguts diversos a tota la plantilla perquè adoptin hàbits de vida saludables i també proporcionem a tota l'organització una zona privada al web de la Fundació, des de la qual es poden fer consultes particulars amb especialistes sobre aspectes relacionats amb el cor.  

 • TERÀPIA VOLUNTÀRIA ANTITABAC

  B:SM va organitzar durant el mes de maig unes sessions de teràpia voluntària antitabac a les oficines centrals, dirigides als empleats que fumaven i volien deixar de fer-ho.

  La teràpia estava configurada en dues parts: la primera, més explicativa en la qual professionals de l'empresa Arimon ajudaven als assistents a prendre consciència del problema i a passar a l'acció amb exercicis pràctics i on l'empresa SANA (Centre Làser de Teràpia) explicava l'ús d'aquesta tècnica no agressiva. Aquesta tècnica és la que es va usar en la segona part de la teràpia, que consistia en tres sessions de làser.

   

  EMPRESA CARDIOPROTEGIDA

  Dins de l'any del cor i seguint la normativa legal vigent, l'any 2015 es van celebrar accions formatives dedicades a la cardioprotecció. D'aquesta forma aconseguirem que B:SM sigui una empresa cardioprotegida.

  Aquesta acció formativa es va impartir a un total de 53 persones, creant direrents equips que van rebre la formació en cardioprotecció i en l'ús d'aparells DEA. 

  L'aprenentatge de la ressuscitació cardiopulmonar és un procés el qual calen coneixements i habilitats com ara saber identificar l'aturada cardiorespiratoria, conèixer la cadena de supervivència, conèixer l'algoritme d'actuació, aplicar una RCP de qualitat i realitzar una desfibril·lació segura. 

   

  CAMPANYA: COM TENS EL COLESTEROL? 

  B:SM va convidar a conèixer el nivell de colesterol als seus treballadors amb una prova específica. El colesterol alt és una causa de risc cardiovascular del qual moltes persones no són conscients. En el cas dels treballadors als quals la prova va indicar que tenien el colesterol alt, es van marcar unes pautes consistents en consumir  de 21 unitats de llet fermentada amb esterols. 

  RS:COM

  La RS:COM és la revista electrònica de Responsabilitat Corporativa de B:SM. El mes de juny se'n va publicar el número 8. Amb motiu de l'any del cor i dins les accions previstes del programa PECS, es va dedicar al tabaquisme. 

 • VIGILANTS AMB COR

  B:SM ha donat suport i participat en el finançament per a la producció d’un calendari solidari, iniciativa d’un grup de treballadors i treballadores de l’Àrea. L'equip de l’Àrea s’han plantejat el repte de vendre 1500 calendaris de taula i 1000 de paret i d'aquesta manera col·laborar amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu en el finançament de projectes com investigació de malalties minoritàries i l’atenció a persones grans i a infants amb una elevada dependència. Aquest repte es culmina el 2016 amb la caminada solidària Magic Line la qual s’han inscrit com l’equip de Vigilants amb Cor.

 
Pujar