Gestió Ambiental

Conscients de la importància de valorar el medi ambient, ens sentim responsables de l’impacte ambiental de les nostres activitats i tractem de mantenir l’equilibri ecològic global amb l’objectiu d’anar més enllà de les nostres obligacions legals. Com a empresa responsable i compromesa, treballem per incorporar les millors pràctiques de gestió i fer un bon ús dels recursos disponibles. Totes les activitats estan aixoplugades dins la Política de Medi Ambient de B:SM, on tenen cabuda els eixos estratègics, els valors i els compromisos.

A B:SM desenvolupem accions per fomentar la sostenibilitat i enfoquem els nostres esforços en aconseguir l'eficiència energètica. Descobreix les accions desenvolupades el 2016 aquí


Compromís pel Clima

 

B:SM forma part de la xarxa  Barcelona + Sostenible que junt amb més de 800 entitats ciutadanes i l' Ajuntament de Barcelona, som signants del Compromís de Barcelona pel Clima.

Dins del full de ruta del compromís desenvolupem projectes liderats per les entitats de la xarxa, en els que participem activament des de diverses unitats de B:SM en els grups de treball i projectes, amb l'objectiu de contribuir a l'acció a favor de la sostenibilitat a Barcelona, aquest any s'han consolidat els grups de treball i s'estan desenvolupant 9 projectes que es van presentar en la 5a trobada de Fem Xarxing el dia 17 de juny al Born Centre Cultural. A continuació detallem els projectes en els quals treballem i participem activament:

 

 

 

A la feina en Bici

  • La unitat de Grues treballa en el projecte A la feina en bici, que té com objectiu millorar la salut física i anímica dels treballadors/es a través de l'ús de bicicletes recuperades i a la vegada fomenta una ciutat més humana i segura, a més de reduir les emissions (Canvi climàtic, contaminació atmosfèrica i acústica).

    La meta d'aquest projecte és fomentar la mobilitat sostenible amb un canvi modal del transport laboral a través del préstec d'una flota de bicicletes per als treballadors/es.

#CompromispelClima

  • La divisió del Zoo forma part de la campanya #compromispelclima que respon a la necessitat de difondre i comunicar de forma entenedora el canvi climàtic capacitant la gent per actuar. 

    El canvi climàtic canvia el planeta, i també et canvia a tu. Pla de comunicació amb missatges seriosos alhora que optimistes, centrats en la responsabilitat individual necessària més dels compromisos internacionals i de ciutat. 

Cobertes mosaic

  • La direcció de Serveis Tècnics participa en el projecte de Cobertes mosaic, que té com a objectiu transformar cobertes en espais sostenibles que incloguin espais verds productius, instal·lacions d'energies renovables i captació d'aigua de pluja.

    El projecte pilot és un mosaic de cobertes amb instal·lacions que combinen les energies renovables amb espais agrícoles i verds i de captació d'aigua de pluja, integrats en diferents tipologies d'edificis i usuaris.


L'Anella Olímpica i el Fòrum han superat les auditories de seguiment de la norma ISO:14001 i estem treballant per adequarnos a les noves normes.  A través dels Comitès dels sistemes de gestió hem revisat l’acompliment d’objectius, indicadors i accions de millora associades,  derivades dels mateixos SGM i/o dels Plans d’Acció de medi ambient.

Seguiment dels Sistemes de Qualitat i Medi Ambient

Els objectius més rellevants del 2016 en matèria de medi ambient estan relacionats amb el consum d’aiguaelectricitat i residus

Referències GRI: G4-14, G4-DMA

 
Pujar