Bicing

La unitat del Bicing pertany a la Divisió de Transports que treballa amb la missió de contribuir a una millor mobilitat a Barcelona, en especial en l’àmbit del transport i amb la gestió de la indisciplina d’estacionament, a través d’una gestió eficient, de qualitat i avantguardista dels serveis encarregats, oferint la nostra experiència a l’Ajuntament, i aportant recursos a B:SM.

 • Assoliments 2014

  Els reptes que ens plantejàvem a la memòria anterior són:

   • Estabilitzar els abonats del servei de Bicing per sobre dels 94.000.
   • Seguir amb l'aposta d'electrificació de la flota de motos Bicing. 
   • Aconseguir un patrocini pel servei de Bicing.
   • Implantació de la bici elèctrica.

     ESTABILITZAR ELS ABONATS

     Aquest any s’ha consolidat el nombre d’abonats Bicing per sobre dels 94.000, implementant el nou servei de bicis elèctriques i potenciant l’ús del servei a través de l’APP, la web i les xarxes socials.

     ACONSEGUIR UN PATROCINI

     Des de l’1 d’abril de 2014, Vodafone és el patrocinador exclusiu del servei Bicing. El contracte té una vigència de 3 anys, més un prorrogable, i Bicing rebrà més de 4 milions d’euros per part de l’empresa de telefonia mòbil. L’acord inclou la inserció de la marca al servei, que passa a dir-se “Vodafone Bicing” i presència de la marca a les bicicletes, estacions i altres suports disponibles, com la web, xarxes socials, targetes o vehicles i vestimenta del personal de manteniment.

     Vodafone es compromet a prestar a Bicing tots aquells serveis de comunicacions electròniques i a desenvolupar i implementar solucions tecnològiques al Bicing i a prestar el servei de telecomunicacions associat a la línea de telefonia destinada a l’atenció gratuïta als abonats.

     • IMPLANTACIÓ DE LA BICI ELÈCTRICA

      El 15 de desembre es va posar en marxa la prova pilot del Bicing elèctric. El servei va començar en una primera fase amb 2 estacions i 150 per a 1.500 abonats i, posteriorment, es va ampliar a 4.000 abonats, 300 bicicletes i 46 estacions, la majoria d’elles ubicades a aparcaments. Es tracta d’un servei complementari al Bicing mecànic i totalment integrat al servei: comparteix horari, sistema informàtic, atenció al client i app.

      Les bicicletes, que són de fabricació local, són confortables, ergonòmiques i amb unes característiques de seguretat antivandàliques. El seu pes és de 23 kg. i poden arribar a velocitats màximes de 25 km/h. La bicicleta es carrega als ancoratges, que són similars als actuals però amb un sistema elèctric, i tarda un màxim de dues hores en carregar-se completament.

     Reptes 2015

     Els reptes que plantegem pel 2015:

     • Consolidar el nombre d'abonats per sobre dels 95.000. 
     • Potenciar l'ús del Bicing elèctric i la seva intermodalitat amb el Bicing mecànic.
     • Millorar l'aplicació oficial del servei amb una gamificació que fomenti l'ús de l'activitat física dels usuaris.
       
      Pujar