Zoo de Barcelona

El Zoo de Barcelona té com a principal missió ajudar a la conservació de la fauna silvestre i a la biodiversitat del món, complementant el seu treball amb el d’altres zoos, institucions i centres universitaris i científics. 

 • Assoliments 2014

  Els reptes que ens plantejàvem a la memòria anterior són: 

  • Continuació del procés d’implementació del Nou Model de Manteniment Integral 
  • Definició del Pla de Futur de les noves instal·lacions de fauna marina (dofinari)
  • Inici el mes de juliol de les obres de la nova fase de la sabana del Sahel i de la instal·lació dels orangutans
  • Activitat de la Fundació Barcelona Zoo en el camp de les publicacions i la divulgació:
   • Quadern nº 1 de la Fundació: Guia Botànica del Zoo de Barcelona (Abril 2014)
   • Quadern nº 2 de la Fundació: Guia dels Mamífers del Zoo de Barcelona (Novembre 2014)

1.102.280 visitants
2.138 exemplars de 319 espècies diferents a la col·lecció, de les quals 46 formen part d’EEPs (Programa Europeu de cria d’espècies amenaçades) i 45 d’ESBs (Llibre Europeu de registre). 
260 naixements i 183 animals incorporats a la col·lecció

MANTENIMENT INTEGRAL

S’ha continuat amb el procés d’implementació del nou model de Manteniment Integral, que es va iniciar el passat 1 de novembre de 2013 i que abasta els àmbits de manteniment, jardineria i neteja. El nou model te per objectiu millorar el control operatiu de les instal·lacions, partint d’un model correctiu a un model preventiu amb costos acotats. En aquest sentit, s’han finalitzat les obres de la Posta a zero de les instal·lacions del Zoo. La inversió total ha estat de 1,12 MM€.

NOU DOFINARI 

S’ha definit el Pla de Futur de les noves instal·lacions de fauna marina. En aquest sentit s’han iniciat els treballs previs per la realització d’un nou Dofinari. L’espai serà d’uns 2.083 m2 aproximadament, multiplicant per set l’actual, i constarà d’una única gran piscina a l’aire lliure amb diferents àmbits naturalitzats. Amb la construcció del nou delfinari es pretén millorar els programes d’enriquiment i socialització dels dofins i donar un impuls a la sensibilització i educació dels visitants en la conservació de les espècies i la biodiversitat. La inversió prevista per aquest projecte és de 10,72 milions d’euros, i es preveu realitzar-lo durant l’any 2015.

Al juliol es va iniciar la segona fase d’obres de la Sabana del Sahel, que comportarà l’ampliació definitiva de la instal·lació d’elefants, i les noves instal·lacions de girafes i la de lleons. Aquestes noves instal·lacions s’afegiran a les ja realitzades d’hipopòtams i la primera fase dels elefants per transformar aquests espais en un bioma de la Sabana, que integrarà aquests animals en un sol espai visual, tal i com es contempla al Pla Estratègic. La inversió en aquesta obra és de 6 milions d’euros.

La instal·lació dels orangutans, juntament amb la Sabana del Sahel, constitueixen les dues primeres baules en el projecte del nou Zoo. El nou espai pels orangutans tindrà aproximadament 1000 m2 i permetrà als visitants observar les zones interior i exterior de la instal·lació, de manera que es podrà veure el grup d’orangutans durant tot l’any i independentment de la climatologia. La inversió en aquest projecte és de 1,5 milions d’euros.

Les obres es finalitzaran progressivament durant l’any 2015.

PUBLICACIONS FUNDACIÓ BARCELONA ZOO

La Fundació Barcelona Zoo ha continuat amb la seva tasca de divulgació publicant els 2 primers números dels Quaderns del Zoo aquest 2014. El primer es va publicar a l’abril i va ser la Guia Botànica, on es descriuen els 50 arbres i els 50 arbusts més característics que hi ha al Zoo. Més tard, al novembre, va veure la llum el segon quadren, corresponent a la Guia dels Mamífers del Zoo de Barcelona, on es pot trobar informació de les 80 espècies que es poden trobar al Zoo de Barcelona.

Reptes 2015

Els reptes que plategem pel 2015 són:

 • Ser referència en el sector: Difondre el potencial pedagògic i divulgatiu que tenen els zoològics en el segle XXI
 • Esdevenir pioner en el camp de la recerca, la conservació d’espècies en perill d’extinció i la divulgació del món animal
 • Ser un espai obert a tothom amb una oferta lúdica i educativa equilibrada i permanent
 • Ser una bona alternativa d’oci per les famílies i turistes
 • Incrementar la qualitat i satisfacció percebuda pels visitants. Progressiva posada en marxa i desenvolupament del nou model d'Atenció al Client.  
 • Aconseguir el màxim nivell d’autofinançament i sostenibilitat
 • Ser un parc solidari i compromès amb la societat: Desenvolupant una política sostinguda i creixent d’accions socials, compatible amb la dinàmica del Zoo i el benestar dels animals
 • Nou impuls a la Fundació Barcelona Zoo a partir dels elements definidors dels dos primers anys de funcionament

 

 

 
Pujar