Carta del director

  • Em complau de presentar-vos la nostra Memòria de Sostenibilitat 2014.  Com bé sabeu,  l'objectiu d’aquesta és fer palès  l’acompliment dels objectius econòmics, socials i ambientals de B:SM i  comunicar-ho als nostres grups d’interès. En aquesta edició, permeteu-me una reflexió sobre la feina feta amb una perspectiva més àmplia que l'anual.

    La vocació de B:SM de ser agent de canvi a la ciutat de Barcelona pivota en el compromís vers la sostenibilitat. Ara, que tanquen un cicle de gestió, cal avaluar quins han estat els nostres resultats i com hem donat compliment als nostres objectius en temps d'una crisi econòmica severa, i a la llum d’aquest compromís.

    En l’àmbit econòmic, s'ha consolidat el balanç i reduït l'endeutament; una situació financera remarcable que ens permetrà continuar oferint retorn econòmic a la ciutadania,  l'assumpció de nous reptes de canvi a Barcelona  a través de fer front a noves inversions que pugui necessitar la ciutat.

  • Ignasi Armengol. Director general B:SM
    Ignasi Armengol
    Director general B:SM

És l'aspecte social de què ens sentim especialment satisfets. En uns temps crítics on la creació de llocs de treball semblava inexistent, B:SM ha estat capaç de generar oportunitats d'ocupació i d'incorporar  nous treballadors als seus equips. La sanejada situació econòmica de la nostra empresa ha permès superar alguns obstacles  administratius que han tingut les empreses públiques per a la contractació i poder incorporar a B:SM noves responsabilitats amb la conseqüent incorporació de nous empleats.

La nostra responsabilitat ambiental corporativa impregna totes les nostres activitats i metes. Som un agent de canvi molt actiu en la reducció de l'impacte de l'activitat humana a l'entorn i intentem tenir-ho present en tots els projectes dels quals en som responsables. La nostra xarxa d'endolls per vehicles elèctrics  és una contribució bàsica en la lluita contra la congestió i la contaminació a la ciutat; el desplegament de la ZonaBus està contribuint a l'amortiment de l'impacte turístic, de la mateixa manera que la regulació del Park Güell contribueix a preservar en conjunt d'aquest parc i el reintegra a la vida quotidiana dels veïns; per la seva part, el Parc d'Atraccions del Tibidabo desenvolupa una proposta de sensibilització en el reciclatge per als visitants, especialment els més petits. Aquests només son uns poquíssims exemples d'una cultura ambiental assolida pel conjunt de la nostra empresa.

Cap d'aquestes consecucions haurien estat possibles sense el fort compromís dels equips humans de B:SM i la confiança reiterada de l'Ajuntament de Barcelona.  Plegats continuarem treballant per la sostenibilitat transformadora a la ciutat.

 
Pujar