Barcelona de Serveis Municipals

Memòria de
sostenibilitat
2019

Qui som?

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) és una empresa pública de l’Ajuntament de Barcelona que unifica la prestació de serveis municipals en una sola societat.

Les activitats que gestiona B:SM són diverses i inclouen des d’aspectes relacionats amb la mobilitat fins a la gestió d’instal·lacions de referència dedicades a la cultura, el lleure i la biodiversitat.

Accions per a la sostenibilitat

B:SM porta a terme un conjunt d’accions, de tipus molt divers, que donen resposta als Objectius de Desenvolupament Sostenible amb els quals l’organització està alineada.

Les accions per a la sostenibilitat omplen de sentit el compromís de B:SM amb la responsabilitat social.

Sostenibilitat social

D’acord amb el compromís de B:SM amb el servei públic, el Pacte Mundial de les Nacions Unides i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, portem a terme accions que tenen un impacte positiu per a les persones, ja sigui la ciutadania, els membres de les entitats amb què treballem o l’equip humà de l’organització.

El vessant social de la sostenibilitat és prioritari a l’estratègia de B:SM.

Sostenibilitat ambiental

Com a empresa responsable i compromesa, B:SM camina per incorporar les millors pràctiques de gestió i fer un bon ús dels recursos disponibles per tal de mantenir l’equilibri.

L’activitat de l’organització genera impactes ambientals dels quals cal responsabilitzar-se i que cal mitigar i minimitzar.

Sostenibilitat econòmica

La gestió econòmica de B:SM, com a organització pública, és responsable i transparent, i es deu a l’eficiència i a la responsabilitat. Pel que fa a la cadena de subministrament, B:SM s’acull al Pla de Contractació Sostenible de l’Ajuntament de Barcelona.

La sostenibilitat econòmica de l’organització és garantia de servei a la ciutadania i de compromís amb la ciutat.