17/07/2015

Arriba un tigre de Sumatra al Zoo de Barcelona


Es diu Tibor, té 8 anys i prové del Zoo d’Edimburg seguint les indicacions del Programa Europeu d’Espècies en Perill d’Extinció (EEP)

El Zoo de Barcelona ha donat al benvinguda a un nou tigre de Sumatra, que arriba des del Zoo d’Edimburg seguint les indicacions del Programa Europeu d’Espècies en Perill d’Extinció (EEP). Es diu Tibor i té 8 anys. Una vegada hagi passat el període d’adaptació i control sanitari que han de passar tots els animals que arriben al Zoo, el Tibor es trobarà amb la Pertama, la tigressa de Sumatra que viu al Zoo i amb la que compartirà instal·lacions. 
 
El Tibor, de petit, va fer-se una ferida a l’ull dret que, tot i els esforços veterinaris del seu zoo, va derivar en un glaucoma, el que va provocar que quedes borni, fet que no ha suposat cap inconvenient perquè fos acollit al Zoo de Barcelona. A més, el Tibor te molt bon caràcter i no te problemes de relacionar-se amb altres tigres ni amb els seus cuidadors.

El tigre és el felí de més grandària, tot i que la subespècie de Sumatra és, actualment, la més petita de totes elles. Es distingeix pel seu color més fosc, per tenir una petita crinera al clatell i per ser la subespècie que té més llargs els flocs de pèl de la cara.

En perill crític d’extinció


El tigre de Sumatra és una de les subespècies de tigre més amenaçades del món. Es troba en la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) i segons l’últim cens, elaborat al 2008, es calcula que la població mundial està entre els 400 i els 700 exemplars.
Tot i que era un animal estès per tota l’illa de Sumatra, actualment la major part dels individus es concentren a la serralada volcànica de Bukit Barisan-. Les principals amenaces que pateix són la destrucció del seu hàbitat natural i la caça furtiva, per comercialitzar amb els seus òrgans o exhibir-los com a trofeu.
 
Mimaki, adoptant del Tigre de Sumatra


L’empresa Mimaki és Adoptant d’Honor del Tigre de Sumatra del Zoo de Barcelona. És un dels principals fabricants d’impressores d’injecció de gran format i màquines de tall per al mercat gràfic, tèxtil i de vestuari, i industrial.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar