13/06/2017

Barcelona estrena el servei d’agents cívics a les Fonts de Montjuïc i el Turó de la Rovira

Barcelona destina des d’aquest mes de juny 14 nous agents cívics a vetllar per la mobilitat i el civisme a l’entorn de la Font Màgica i les fonts de Montjuïc. El servei s’estrena aquests dies per millorar la mobilitat de les persones que visiten aquest indret, especialment durant l’horari que ofereix els espectacles de llum, so i color.  

En total, des de juny fins a setembre, 14 efectius es desplegaran de dimecres a diumenge, en horari de 21 a 23 hores, coincidint amb l’horari d’espectacles de la Font Màgica. La seva tasca serà principalment donar suport a la mobilitat de persones a la zona, i per tant regular els fluxos de visitants, facilitant l’accés pels passos de vianants, escales mecàniques i passarel•les, alhora que informar i evitar conductes incíviques als accessos i als entorns d’aquesta icona de la ciutat. També informaran els conductors d’autobusos turístics de les zones d’estacionament properes disponibles. 

Els auxiliars van uniformats amb roba de color negre i una armilla identificadora de color taronja amb la serigrafia oficial dels Agents Cívics. 

Segons les dades de l’Ajuntament, les fonts de Montjuïc van rebre l’any passat prop de 2’5 milions de persones. En temporada d’estiu, a la zona s’han arribat a comptabilitzar més de 200 autocars itinerants, especialment concentrats a l’horari dels passis.

Durant la resta de l’any, coincidint també amb les hores de passis de la Font Màgica, s’adaptarà el servei, amb 10 agents cívics als mesos d’abril, maig i octubre, en horari de 20:30 a 22:30 hores, i amb 5 treballadors als mesos de novembre fins a març, en horari de 19:30 a 21:30 hores. 

Una parella d’agents cívics al Turó de la Rovira vetllarà per l’ús responsable de l’espai

Aquest mes de juny s’estrena també el servei d’agents cívics  la Bateria Antiaèria del Turó de la Rovira, amb un objectiu més centrat a fomentar conductes cíviques i sensibilitzar el visitants de l’ús responsable i respectuós amb l’espai. 

Durant els mesos de juny a setembre, es destina una parella en horari de 17 a 24 hores de divendres a dissabte i les vigílies de dies festius i de 15 a 22 hores els diumenges, per actuar a la zona de la Bateria antiaèria del Turó de la Rovira i als accessos dels carrers Labernia, Maria Labernia i Mühlberg. Durant la temporada d’hivern, excepte els mesos de gener i febrer, es farà en horari de 15 a 22 hores. 

Els nous efectius complementen els 73 agents cívics amb què ja compta la ciutat, a les zones de Sagrada Família, Barceloneta, Park Güell (c. Olot), Trinitat Vella i Montjuïc, amb tasques de millora de la mobilitat i conductes cíviques al voltant de les zones d’afluència turística.

Actualment també hi ha agents cívics que actuen en espais nous com les OAC’S (Oficines d’Atenció Ciutadana) per gestionar cues d’espera, i a la Boqueria per informar els visitants, evitar que es toquin els productes, evitar embussos als passadissos principals i que el públic segui als espais de pas del mercat. 

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar