05/08/2020

Barcelona reforça el seu lideratge en electromobilitat amb 5.000 usuaris i 500 punts de recàrrega

La xarxa pública Endolla Barcelona ja disposa de 23 punts de recàrrega ràpida i en suma 7 de nous, garantint cobertura a tota la ciutat amb un servei de qualitat

Els usuaris poden activar els punts de recàrrega amb el mòbil mitjançant l’app smou, així com conèixer la localització de les estacions més properes, comprovar la disponibilitat a temps real i reservar els punts amb antelació

Endolla Barcelona col·laborarà en el projecte pilot Echarge for Drivers, un projecte europeu que busca la millora en el procés de recàrrega de vehicles elèctrics

La xarxa pública de recàrrega per a vehicles elèctrics, Endolla Barcelona, ha sumat 7 nous punts de recàrrega enguany, assolint la xifra de 500 punts en funcionament. Amb la incorporació d’aquests punts, Barcelona continua amb un paper capdavanter en el desenvolupament de l’electromobilitat i la mobilitat sostenible, oferint un servei de qualitat i garantint cobertura a totes les zones de la ciutat. Des de l’encàrrec municipal de desenvolupar la xarxa pública de recàrrega elèctrica el 2018, BSM ha realitzat inversions a Endolla Barcelona per valor d’1.950.000 €, dels quals 950.000 € es realitzaran al llarg de 2020.

Els punts instal·lats recentment se situen al passeig de Picasso, 8, a la Via Augusta, 352, a la plaça d’ Alfonso Comin, al carrer de Mas Casanovas, 69 (2 punts), al carrer d’Europa,12 i al carrer de John M. Keynes, 2-10.

Els 5.000 usuaris i usuàries del servei tenen a la seva disposició 367 punts de recàrrega situats als Aparcaments de la Xarxa de B:SM (194 per a cotxes i 173 per a motos) i 133 instal·lats a la via pública (on n’hi ha 23 per a cotxes i 110 específics per a motos). Del total de 500 punts, 23 són de recàrrega ràpida, el que significa que permeten carregar el 80% de la bateria del vehicle en només 30 minuts. Els punts de la xarxa Endolla disposen dels connectors de vehicle elèctric més habituals: Schuko, Mennekes, CHADeMO i COMBO 2.

El servei Endolla Barcelona s’ha mantingut actiu durant tot el període de l’estat d’alarma, tot i que va experimentar una disminució del 80% de les recàrregues. En tot cas, les flotes de vehicles com la distribució urbana de mercaderies i els taxis, van poder continuar recarregant gràcies a la continuïtat del servei, garantint el servei essencial a la ciutadania. Amb la incorporació progressiva a l’activitat, durant el mes de maig, es van registrar un total de 3.300 recàrregues, que van passar a ser 6.394 durant el mes de juny, dades que responen a la recuperació de l’activitat i el retorn progressiu a la normalitat pel que fa a la mobilitat de la ciutat.

Participació en el projecte europeu eCharge 4 Drivers

Des del passat mes de juny, Endolla Barcelona forma part del projecte europeu eCharge 4 Drivers, un programa pilot en el qual participen 10 països i que busca la millora del procés de recàrrega de vehicles elèctrics per fomentar-ne l’ús i implementar mesures innovadores.

La participació d’Endolla consisteix en:
- dissenyar un servei d’intercanvi de bateries per motos a la xarxa d’Aparcaments B:SM
- millorar l’app smou, amb un planificador de ruta tenint en compte els punts de recàrrega, el servei de reserva anticipada del punt de recàrrega i la millora de la informació que s’ofereix durant tot el procés de càrrega
- proves de connexió Plug&Charge, un sistema que permet identificar-se només endollant el vehicle en punts de recàrrega ràpida de la xarxa
- desenvolupament de nous esquemes tarifaris i d’incentius per a particulars i flotes de vehicles

Els principals objectius d’eCharge 4 Drivers són la millora de l’experiència amb el servei d’electromobilitat i agilitzar el temps de recàrrega amb la incorporació de diferents solucions. A més, també permetrà accelerar el desplegament de la infraestructura d’una manera sostenible i desenvolupar punts de recàrrega intel·ligents de fàcil usabilitat.

Com funciona l’Endolla Barcelona

Per utilitzar el servei Endolla Barcelona només cal que els usuaris i usuàries es descarreguin l’app smou. Des de l’app es pot consultar el mapa de punts de recàrrega i realitzar una reserva amb 20 minuts d’antelació. Un cop al punt de recàrrega, a través del mòbil s’escaneja el codi QR i s’inicia el servei. Si l’usuari i usuària encara té la targeta de vehicle elèctric antiga ha de vincular-la al seu nou compte smou i de forma fàcil disposa de tot l’històric de recàrregues amb un sol clic.

Amb l’objectiu de fomentar els hàbits de mobilitat sostenible, el servei Endolla Barcelona ha incorporat una nova secció al seu web, l’Espai Eco, per explicar diferents temes relacionats amb els hàbits responsables amb el medi ambient. En aquest nou espai es comparteix informació, consells i suggeriments que ens apropen a un coneixement més ampli de la mobilitat sostenible, dels beneficis que ens aporta i de quina manera podem contribuir a reduir la contaminació amb els nostres desplaçaments diaris per la ciutat.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar