11/11/2020

B:SM dota de cobertura mòbil de banda ampla tots els seus aparcaments

Els usuaris i usuàries dels Aparcaments B:SM ja poden beneficiar-se d’una major connectivitat 4G per accedir a serveis de valor afegit, com els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, carsharings, el pagament a través de mòbil o els punts de recollida de comerç electrònic

L’empresa Cellnex ha estat l’encarregada de fer la instal·lació, equipant 40 aparcaments de la xarxa amb tecnologia DAS, per a dotar-los de cobertura de banda ampla mòbil

S’ha invertit 1 milió d’euros en el projecte, incloent-hi el disseny, desplegament i manteniment de la infraestructura

Barcelona de Serveis Municipals ha dotat de cobertura mòbil de banda ampla a 40 aparcaments de la seva xarxa, amb l’objectiu d’oferir un millor servei als seus usuaris i usuàries, facilitar les seves gestions diàries i orientar-se cap als nous usos dels aparcaments com a centres multiservei de mobilitat.
A partir d’ara, els usuaris i usuàries dels aparcaments disposen d’una major connectivitat a l’hora de fer trucades, navegar per internet i utilitzar nous serveis de valor afegit com l’accés als vehicles compartits, l’ús dels punts de recàrrega mitjançant el mòbil o la utilització dels punts de recollida del comerç electrònic. Es tracta d’un pas endavant important per tal d’oferir, des dels aparcaments, un servei integral dels nous usos de la mobilitat actual.
 
La instal·lació ha anat a càrrec de l’empresa Cellnex Telecom, que ha equipat els 40 aparcaments de la xarxa amb tecnologia DAS (Sistemes Distribuïts d’Antenes) que permet oferir la cobertura mòbil 3G i 4G sense perdre el senyal a cap racó dels aparcaments. En total, s’han disposat més de 500 petites antenes repartides per les plantes de tots els aparcaments, amb especial incidència als punts d’ús principal: caixers, centres de control, punts de recàrrega de vehicles elèctrics, àrees de carsharing i carrils de circulació.

Aquesta tecnologia suposa una solució que dóna serveis a totes les operadores de telefonia, excepte Movistar, i que té perspectives de futur, ja que està preparada per adaptar-se a la cobertura 5G. El projecte ha suposat una inversió d’1 milió d’euros, que inclou, també, el manteniment integral de la infraestructura.

Millora de l’experiència d’usuari

El desplegament de la cobertura de banda ampla per a mòbils als aparcaments comporta importants beneficis i avantatges per als usuaris i usuàries de la xarxa B:SM, ja que es garanteix l’accés a internet des de tots els punts de l’aparcament. D’aquesta manera s’aconsegueix millorar l’experiència de l’usuari respecte la qualitat de les trucades i l’ús d’internet i dels serveis associats a les aplicacions mòbils.

La cobertura permet també poder fer ús sense problemes d’aquells punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de la xarxa Endolla Barcelona que es troben als aparcaments i que es gestionen a través de l’app smou. La mateixa app smou permet també agilitzar l’entrada i sortida dels aparcaments a través de la lectura de matrícula i sense necessitat de passar pel caixer, ja que el pagament es fa també a través del mòbil.

A més, els avantatges associats a aquesta major connectivitat permetran desplegar noves aplicacions i realitzar una conversió conceptual a Centres de Serveis sota una òptica d’aparcaments intel·ligents (smart Parking). Així es facilitarà la gestió d’altres serveis de valor afegit com els punts de distribució i recollida de comerç electrònic i les consignes de missatgeria i paqueteria. Aquests tipus de serveis realitzen un ús més intensiu de dades, és per això que els sistemes de connectivitat han avançat al 4G i s’ha preparat l’estructura necessària per l’adaptació al 5G.

Cellnex, empresa adjudicatària

Cellnex Telecom, adjudicatària del concurs públic, és el principal operador europeu d’infraestructures de telecomunicacions inalàmbriques, amb presència a España, Itàlia, França, Suïssa, Països Baixos, Irlanda, Portugal i el Regne Unit. L’empresa s’estructura en quatre grans àrees: serveis i infraestructures de telecomunicacions, xarxes de difusió audiovisual, serveis de xarxes de seguretat i emergència i solucions per a la gestió intel·ligent d’infraestructures i serveis urbans.

L’empresa cotitza al mercat continu de la Borsa Espanyola i forma part dels selectius IBEX35 i Eurostoxx 600. Així mateix, forma part dels índex de sostenibilitat FTSE4GOOD, CDP (Carbon Disclosure Project), Sustainalytics i Standard Ethics.Tornar al llistat de notícies

 
Pujar