29/12/2020

B:SM impulsa una oferta cultural i de lleure segura a la ciutat

L’empresa municipal ha generat més d’ 1.000.000 experiències en cultura, educació, esport i natura als espais més emblemàtics de la ciutat des del mes de juny, quan va començar la desescalada

S’ha realitzat un esforç per tal de garantir la màxima seguretat i la protecció de la ciutadania, amb l’obtenció de certificats que garanteixen l’aplicació de protocols anti-covid, com el Global Safe Site o el segell Safe Tourism Certified


L’empresa municipal Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) ha mostrat la seva vocació de servei públic i el compromís amb la ciutadania de Barcelona durant la situació excepcional produïda arrel de la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, s’ha anat adaptant a les necessitats requerides en tot moment, també en l’esfera de la cultura, l’educació, l’esport i la natura, uns àmbits on B:SM ha generat 1.028.246 experiències positives i segures entre l’Anella Olímpica, el Parc del Fòrum, el Park Güell, el Zoo de Barceona i el Parc d’Atraccions del Tibidabo.

B:SM, en tant que un dels principals operadors de lleure a la ciutat, ha fet un esforç per impulsar la cultura i l’oci, sempre seguint els protocols sanitaris i de protecció per garantir la màxima seguretat a la ciutadania, promovent els actes a l’aire lliure i assumint en tot moment les restriccions establertes pel Procicat. D’aquesta manera s’han assolit les certificacions Global Safe Site a tots els espais que es gestionen, així com el segell Safe Tourism Certified.
 

Més d'un milió d'experiències segures de lleure, cultura i educació

Pel que fa a la música, l’Anella Olímpica i el Parc del Fòrum han estat el pol dels esdeveniments musicals a la ciutat des de la reobertura dels espais, amb la celebració de 49 i 53 esdeveniments adaptats a la Covid-19, respectivament. en un entorn a l’aire lliure i completament segur, aplicant totes les mesures sanitàries i la distància de seguretat entre els assistents. Entre ambdós recintes han generat 46.500 experiències en 60 dies d’esdeveniments durant la temporada d’estiu.

L’Anella Olímpica va ser un dels espais del Cruïlla XXS, un altre dels festivals icònics de Barcelona que es va adaptar a un format menor. L’esplanada de l’Anella va ser l’escenari per on van passar artistes com M-Clan, Ramon Mirabet, Natalia Lacunza o Albert Pla, durant el passat mes de juliol.
 
Per la seva banda, el Parc del Fòrum va celebrar el festival de petit format Les Nits al Fòrum – Primavera Sound, amb 42 propostes musicals entre juny i setembre, abastant diferents gèneres musicals des de l’indie al rock, passant pel punk, hip-hop, el flamenc i estils més urbans com el trap, i la participació d’artistes com Mishima, Diego el Cigala, Amaia, Dorian, la Mala Rodríguez o Yung Beef.

També s’han organitzat diverses activitats esportives en aquests recintes. El Fòrum ha acollit la Cursa de la Mercè, on van participar 3.000 persones durant tot un cap de setmana, i la cursa de l’institut Barcelona Esports, mentre que l’Estadi Olímpic Lluís Companys va celebrar l’activitat “Vine a córrer a l’Estadi”.
El Park Güell també ha estat un espai d’activitat cultural segura, una vegada va poder reobrir després de la desescalada, adaptant els seus horaris Per a molts ciutadans i ciutadanes va ser també una oportunitat de descoberta d’un dels espais més emblemàtics de la ciutat. En aquest temps, el Park ha generat 598.746 experiències culturals, a més de l’organització de diverses activitats durant l’estiu.

S’han celebrat el cicle de Concerts Modernisme i Guitarra, en col·laboració amb el MUHBA, amb una mitjana de 400 persones per concert; el cicle de música clàssica i jazz Música als Parcs, que va acollir més de 2.300 persones; a més de 10 espectacle de la Festa Major de la Mercè amb una assistència de 4.000 persones en total. Mes de 4.700 persones han assistit a les visites guiades i s’han realitzat altres activitats que reforcen encara més l’estreta vinculació amb l’entorn veïnal més proper, com el Pregó de la Festa Major del barri de la Salut
 
A més, el passat més de juny, el Park Güell va adaptar el seu model de gestió per garantir l’ús veïnal i la sostenibilitat turística, ampliant l’accés gratuït a la ciutadania de Barcelona a través del registre Gaudir Més i el carnet de biblioteques. L’adaptació del model pren com a objectiu millorar l’experiència dels visitants, protegir l’entorn i garantir l’ús veïnal del Park, més obert al veïnat, i s’ha realitzat tenint en compte criteris de seguretat, sostenibilitat i responsabilitat.

La temporada d’estiu al Zoo també ha resultat estar plena d’activitat, amb més de 275.000 experiències en un espai obert, natural i a l’aire lliure que a permès que la ciutadania pogués aprendre i sensibilitzar-se amb la tasca que el Zoo realitza en favor de la conservació de la biodiversitat, amb l’impuls que ha donat el nou espai dels lleons dintre del bioma del Sahel, inaugurat el passat mes d’agost. D’entre les activitats realitzades cal destacar els casals d’estiu, un èxit rotund amb més de 500 nens i nenes inscrits que van poder aprendre sobre i adquirir els valors de respecte sobre la naturalesa que representa una institució cabdal a Barcelona com és el Zoo.

El Parc d’Atraccions Tibidabo s’ha adaptat totalment a la nova situació, limitant l’aforament a un terç de la capacitat total del recinte, i ha generat 110.000 experiències positives. S’han potenciat les atraccions i els espectacles a l’aire lliure, com el protagonitzat pels protagonistes de l’Hotel Krueger, que s’havia adaptat a la nova realitat perquè els visitants poguessin gaudir d’una de les atraccions més emblemàtiques del Parc. Per ajudar al visitant en l’adaptació a la nova normalitat, el Tibidabo va publicar una app gratuïta per a mòbil on tothom es podia informar en tot moment de les novetats i la millora de l’experiència al parc.
 
Espais segurs amb certificació anti-covid

Barcelona de Serveis Municipals va ser la primera empresa municipal de l’estat en certificar-se amb el Global Safe Site, desenvolupada per Bureau Veritas, que assegura la correcta implementació a tots els espais de la companyia dels procediments de prevenció d’higiene, seguretat, neteja i desinfecció exigits pel Ministeri de Salut i l’Organització Mundial de la Salut. Se n’ha obtingut la qualificació Excellence, el que implica que, a més, s’han realitzat assaigs de superfície de mostres com a verificació de la correcta aplicació dels processos de desinfecció i neteja.

A banda, el Park Güell, el Zoo de Barcelona i el Parc d’Atraccions Tibidabo, han obtingut també amb el segell Safe Tourism Certified, un distintiu creat per l’Institut per la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) i que Bureau Veritas certifica a aquells espais turístics que implanten amb èxit els protocols establerts per l’ICTE.
Aquestes certificacions representen la manera més fiable de demostrar l’excel·lència i impulsar la millora continua a B:SM, i la màxima garantia per poder continuar oferint a la ciutadania tots els serveis en un entorn segur.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar