20/09/2019

B:SM, rep el coneixement de l'Associació Europea d'Aparcaments

El projecte de gestió integrada de l’aparcament de motos a Barcelona, finalista dels a la millor proposta innovadora europea de 2019  

L’aparcament BSM Mercat de Sant Antoni, finalista del premi al millor aparcament europeu de 2019

B:SM ha rebut el reconeixement de l’Associació Europea de Pàrquing (EPA) reconeixent dos dels seus projectes com finalistes dels premis EPA 2019: el projecte de gestió integrada de l’aparcament de motos a Barcelona, finalista en la categoria d’innovació en l’aparcament, i l’aparcament BSM Mercat de Sant Antoni, finalista en la categoria de millor aparcament europeu de nova construcció.

La cerimònia de lliurament de premis ha tingut lloc en el marc del 19è congrés d’aquesta associació que s’ha celebrat a la ciutat de Màlaga entre els dies 18 i 20 de setembre. A més del projecte presentat per Barcelona de Serveis Municipals, S.A., havien presentat candidatures al millor projecte d’aparcament en superfície, la ciutat italiana de Castel Gandolfo i la ciutat holandesa d’Amsterdam.

L’Associació Europea de Pàrquing (EPA), fundada el 1983, és l’organització paraigües que reuneix a les diferents associacions d’estacionament d’Europa amb l’objectiu de facilitar la cooperació entre les organitzacions professionals d’aparcament dels diferents països, i l’intercanvi i el suport mutu d’experiències professionals relacionades amb l’estacionament i la mobilitat urbana.
                 
‘Motorbike Challenge. Parking can make it’

Entre els punts que el jurat ha valorat de la candidatura presentada per B:SM s’ha destacat tant la clara orientació en la millora de la qualitat de l’espai públic com una visió integradora de l’aparcament de les motos que permet actuacions en el sistema de regulació en superfície i en la xarxa d’aparcament municipal subterrani.

Atès que l’estrès generat per l’espai limitat a les ciutats, i a la nostra en concret, Barcelona ha desenvolupat un conjunt d’eines de gestió integrada, que s’han posat en marxa tant en espais d’aparcament regulat en superfície com en aparcaments subterranis, amb l’objectiu d’equilibrar la distribució de l’espai públic.

Aparcament BSM Mercat de Sant Antoni

Entre els punts que el jurat ha valorat de la candidatura presentada per B:SM s’ha destacat tant els serveis que ofereix com la innovació tècnica: accessibilitat adaptada, accés per reconeixement de matrícula, punts de recàrrega elèctrica, vídeo vigilància 24H, sistema d’informació a l’usuari i de guiat de places lliures, il·luminació LED uniforme, sostenibilitat energètica i un concepte d’imatge que aposta per un color de pintura base blanca que contribueix a augmentar la lluminositat de l’espai i amb una formulació que redueix l’impacte sonor.
 
L’aparcament BSM Mercat de Sant Antoni és de titularitat municipal i la gestió la du a terme B:SM per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona. A causa de  les especials necessitats del mateix Mercat de Sant Antoni, amb oferta comercial els 7 dies de la setmana proporcionada pels tres mercats que li són propis (alimentació fresca, encants i dominical del llibre), el projecte de construcció de l’aparcament es va planificar com un projecte que integrava tant característiques tecnològiques com funcionals per assolir l’objectiu de donar servei tant als treballadors, venedors i clients del mercat com als veïns i residents del barri.

Aquest no és el primer reconeixement que fa l’Associació Europea de Pàrquing (EPA) en relació al desenvolupament de projectes d’estacionament duts a terme per Barcelona de Serveis Municipals, S.A. (B:SM). Els EPA Awards 2015 celebrats a Berlin van guardonar Barcelona amb el premi al millor projecte en la categoria d’estacionament en superfície per la nova regulació de les àrees de Distribució Urbana de Mercaderies (areaDUM) i els EPA Awards 2017 van reconèixer l’eina de predicció d’ocupació de places Blaves i Verdes de l’aplicació smou com finalista en la categoria d’aparcament en superfície.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar