05/01/2018

Desapareix el tiquet trimestral de residents dels parquímetres d’AREA

Els residents d’AREA Verda que facin ús de l’app ONaparcar podran gaudir de l’avantatge de fer tiquets de fins a un any de durada

AREA, les zones de d’estacionament regulat de Barcelona, ha presentat les novetats sobre l’obtenció de tiquets per als residents per a l’any 2018.  Aquestes modificacions, recollides a l’Ordenança Fiscal 3.12, afecten als canals d’obtenció dels tiquets i a la seva duració.

App ONaparcar residents: des d’un dia fins al darrer dia laborable de l’any

Des del 29 de desembre de 2017 a les 20h, els residents de l’AREA Verda usuaris de l’app ONaparcar residents poden començar a obtenir els seus tiquets pel 2018. La durada permesa dels tiquets emesos per l’app podrà ser des d’un dia fins al darrer dia laborable de 2018.

Utilitzant l’app mòbil gratuïta ONaparcar residents, no cal col·locar el tiquet acreditatiu al parabrisa del vehicle donat que, al ser un tiquet digital, aquest pot ser comprovat telemàticament i de forma completament segura en temps real pel dispositiu de vigilància al carrer.

Parquímetres: des d’un dia fins a 20 dies laborables

Des del 29 de desembre de 2017 a les 20h, els residents de l’AREA Verda poden obtenir els seus tiquets pel 2018. La durada permesa dels tiquets emesos pel parquímetre serà des d’un dia fins a un màxim de 20 dies laborables.

En aquest cas, s’ha de recordar que és obligatori i indispensable col·locar el tiquet acreditatiu del pagament de la taxa a la part  interna del parabrisa del vehicle, ben visible des de l’exterior i assegurant-se que totes les dades del tiquet són clarament visibles per poder comprovar la seva validesa.

Tarifa resident i durada permesa pel 2018

La tarifa per als residents de l’AREA Verda durant l’any 2018 continuarà sent de 0,2 euros/dia. Tanmateix, aquells residents que no hagin estat sancionats, se’ls aplica una bonificació per no denúncies corresponent a 0,2 euros/dia i per vehicle. Els residents poden consultar la seva tarifa pel 2018 al web www.areaverda.cat

D’altra banda, cal recordar que la durada màxima permesa per vehicle de resident estacionat a la mateixa plaça a la seva zona autoritzada és de 7 dies naturals.

Episodis de Contaminació

En cas que hi hagi activat un episodi de contaminació, la tarifa per als residents no s’incrementarà.
Cal recordar que durant un episodi de contaminació, en el cas de què un ciutadà estacionés el seu vehicle en una zona d’estacionament regulat diferent a la seva pròpia de resident, a la tarifa base de l’AREA Blava o AREA Verda per a no residents corresponent, s’incrementarà la quantitat de 2 euros/hora en tots els cassos, excepte en els de vehicles classificats com Zero Emissions en què, excepcionalment, serà de 0,0 euros/hora.
Els vehicles classificats com a ECO tampoc pagaran recàrrec un cop instal·lats els nous parquímetres digitals que permetran discriminar aquest tipus de vehicles. La data prevista d’entrada en funcionament d’aquests parquímetres és maig 2018.

Per a més informació: www.areaverda.cat


Tornar al llistat de notícies

 
Pujar