07/12/2016

Desembre màgic al Zoo de Barcelona

Durant tots els caps de setmana i festius d’aquest desembre i tots els dies de vacances escolars de Nadal,  el Zoo proposa activitats diverses d’oci educatiu per a infants i famílies 

Del  5 de desembre del 2016 al 5 de gener del 2017 totes les nenes i nens fins a 12 anys podran entrar al Zoo amb el 50% de descompte. La meitat de l’import de cada entrada serà per a la Fundació Pare Manel, que ajudarà els Reis d’Orient a aconseguir joguines per als nens i nenes de famílies en situació de vulnerabilitat. Queda exclòs d’aquesta campanya el dia 17 de desembre, que el Zoo acull com cada any la festa Posa’t la Gorra organitzada per AFANOC, també amb un descompte especial.

La Fundació Pare Manel és una institució sense ànim de lucre, arrelada als barris de Verdum i Roquetes de Barcelona, que desenvolupa i lidera projectes d'acció social i educativa. La seva acció preferent és el treball amb persones, infants, joves i famílies que estan en situació de major vulnerabilitat. Els principals projectes de la Fundació,  fets realitat amb il·lusió i esforç gràcies a l’ajuda de moltes persones són el seu Centre Obert, un espai d'atenció a la infància i adolescència on s’ofereix lleure educatiu i reforç escolar;  el Projecte FIL de Formació i Inserció Laboral que té com a objectiu oferir als joves una experiència pre-laboral o una segona oportunitat als que han abandonat els estudis prematurament; i l’Associació Esportiva Babar, que dinamitza equips de diverses categories de futbol sala tot utilitzant l’esport com a eina educativa i socialitzadora per a infants i joves en situació de risc social.

Activitats d’accés lliure pels nens i nenes amb l’entrada al Zoo

Per als matins des caps de setmana i festius de desembre i tots els dies de vacances escolars de Nadal, a partir del 23 de desembre inclòs. Les persones interessades poden consultar horaris a les taquilles i pròximament al web del Zoo.

Activitats a l’Aquarama a l’espai dels nous cavallets de mar: Els més petits podran gaudir de dues activitats molt divertides,  “La capsa del tresor” que els ajudarà a conèixer la morfologia dels cavallets, i l’activitat “Cavallers de mar”, on els infants mitjançant el joc tindran coneixement de la problemàtica de la supervivència d'aquest animals marins (depredadors i riscos que els envolten).

Els majors de 7 anys també  gaudiran d’activitats molt interessants com  “Pare per sorpresa”, on els participants rebran informació sobre el meravellós procés de reproducció dels cavallets, o “Ens amaguem?”, que té l’objectiu de familiaritzar els participants amb les diferents tipologies de cavallets i els hàbitats on viuen.

Feines de granjer:  Els infants que visiten el Zoo poden fer d’autèntics grangers amb els educadors/es que organitzaran per a ells les diferents feines de la Granja. I els més grans també poden ajudar! Tot jugant es van coneixent algunes de les feines que els grangers fan perquè els animals estiguin en perfecte estat: donar-los menjar, raspallar-los, netejar quadres i eres, preparar el jaç…

Cuida'l bé: La Granja del Zoo és el lloc ideal perquè els educadors/es del Zoo  expliquin a les famílies la diferència entre els animals salvatges i els que tenim a les cases o granges, i què cal fer perquè alguns animals domèstics siguin bones mascotes i els millors amics! Observant-los de ben a prop, grans i petits prendran consciència que la tinença responsable és molt important per al benestar dels animals i per protegir moltes espècies del nostre entorn.  

Pensa en taronja: Per a tots els visitants que vulguin conèixer la família d’orangutans del Zoo i ajudar els seus cuidadors a dissenyar i construir elements perquè puguin desenvolupar les seves impressionants capacitats. 

Hotel d’insectes:  El públic participarà en la fabricació de l’hotel d’insectes per al Zoo i així aprendran  a fer-ne un per el seu jardí. L’objectiu de l’hotel d’insectes és atraure insectes útils per a l’hort i el jardí -ja que afavoreixen l’ecosistema, la pol·linització i la biodiversitat -tot creant un refugi dissenyat especialment per acollir-los.

Menjadores d’aus: El públic fabricarà i s’endurà (amb mostra de menjar) menjadores per a ocells fetes amb materials reciclats. 

La brossa o la vida: Per explicar als visitants com l’excés de brossa i contaminants amenaça la supervivència de molts animals i què podem fer entre tots per evitar-ho.

Activitats amb reserva i de pagament

Casals de zoologia de Nadal i Reis per a infants: Els casals del Zoo són una opció única de lleure didàctic que apropa el món de la fauna als infants i joves, i fomenta el respecte per la biodiversitat i el medi ambient. Per a nenes i nens de 5 a 13 anys.

Dies de Zoo:  Activitats per a nens i nenes de 5 a 13 anys per als dies que les escoles fan festa (dies de lliure elecció). Pròxim dia, 23 de desembre “Els animals del Zoo”, per què hi ha animals al Zoo? Com viuen? Què mengen? Com se’n té cura? Per conèixer el passat, el present i el futur del Zoo i dels animals del planeta. Per saber les històries dels animals i aprendre a estimar-los. Per respectar el nostre entorn.

Dissabtes d’aventura: Una activitat ideal per al matí de dissabte adreçada als més petits de la casa. Els educadors/es del Zoo, que són professionals del camp de les ciències naturals amb molta experiència en tasques pedagògiques, expliquen als nens i nenes com són alguns animals del Zoo i les seves històries. Pròxims dissabtes, 17 de desembre i 7 de gener “Els orangutans”.

Els secrets del Zoo: Activitat familiar per al matí de diumenge per a conèixer més coses i moltes anècdotes dels animals del Zoo. Per a conèixer els programes de conservació que portem a terme i de com en tenim cura. Pròxim diumenge 15 de gener “Què vols saber dels mamífers aquàtics”.

 

Les persones interessades poden consultar preus i horaris al web del Zoo i al departament d’Educació del Zoo: T. 932 256 787, escolazoo@bsmsa.cat (descomptes per a socis del Zoo Club).

A banda de les activitats preparades pels seus educadors/es, els visitants també trobaran al Zoo altres activitats i serveis per fer més atractiva la seva visita: Conta Contes, Pintacares, passejos en tren  i sorpreses especials de Nadal.

Tota la informació a www.zoobarcelona.cat

 

 

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar