11/10/2019

El Consell d’Administració de B:SM aprova els pressupostos pel 2020

La mobilitat sostenible és un dels eixos cabdals dels nous pressupostos

El Port Olímpic destaca entre els nous projectes amb una inversió de 3 milions d’euros per l’exercici 2020

El Consell d’Administració de B:SM ha aprovat avui els pressupostos que han d’aconseguir millorar la qualitat dels serveis que presta l’empresa a la ciutadania i donar resposta als grans reptes i objectius de l’empresa l’any 2020.

BSM es consolida com una empresa pública que no només ofereix una bona gestió dels serveis públics oferts a la ciutadania que té encarregats pel govern municipal, sinó que esdevé un vector important d’innovació, transformació  i sostenibilitat  a la ciutat.

En aquest sentit, l’empresa farà una aposta clara per a la millora de la mobilitat amb projectes cabdals com el desplegament dels nous parquímetres, una renovació profunda de la xarxa d’aparcaments que comptaran amb connectivitat digital l’any 2020 o l’impuls de l’electromobilitat i la mobilitat integrada en l’app smou;  s’iniciarà el desplegament del nou model del Zoo de Barcelona i la gestió del Port Olímpic amb una visió estratègica també cap a la digitalització i la sostenibilitat.

El pressupost presenta uns ingressos totals de 136,5 milions d’euros, el que representa un increment de més de 6 milions pel que fa a la previsió del tancament de 2019, i una despesa de 131,4 milions d’euros, un augment de 10,5 milions respecte al tancament previst de l’exercici anterior. Pel que fa a les inversions, es situen en 18,6 milions d’euros, dels quals 13,7 es destinaran a projectes de renovació i adequació d’equips i instal·lacions, i 3 milions s’invertiran en el nou projecte del Port Olímpic, que serà de gran importància per a la empresa durant l’any vinent, un cop es produeixi la delegació efectiva de competències per part de la Generalitat a l’Ajuntament de Barcelona.

El projecte Port Olímpic implica una gran transformació a tots els nivells cap al nou marc de gestió i l’adequació dels contractes actuals al nou Pla d’Usos, ja aprovat, però també a nivell urbanístic, amb la transformació física i d’usos dels espais. Un exemple en són les obres de millora dels del Dic del Recer per evitar l’afectació dels temporals marítims, treballs que representen la major part de la inversió.

En l’àmbit de la mobilitat, es realitzaran nous projectes i adequacions de la xarxa d’aparcaments de BSM a nivell de mobilitat  amb inversions per valors de 3 milions d’euros. El 2020 es treballarà en els projectes dels futurs aparcaments de Ciutadella del Coneixement – Zoo, Ramiro de Maeztu, Soldevila i Thous; aquest últim a la vegada tindrà funcions de dipòsit de la Grua Municipal. En el conjunt de la xarxa,  hi haurà grans actuacions de millora dels accessos, de la seguretat i de la neteja per incrementar la satisfacció de l’usuari. També s’implantarà la cobertura mòbil l’any 2020 a tota la xarxa d’Aparcaments de B:SM.

L’electromobilitat és una altra de les apostes de futur de B:SM, i amb una inversió de més de 450.000€ s’impulsarà la xarxa de punts de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona amb nous punts, tant en superfícies com als conjunt d’aparcaments BSM,  i amb la seva integració total a l’app de mobilitat smou.

Es consolidarà també durant 2020 la nova xarxa de parquímetres, que permetrà un ús més sostenible, amb la que no serà necessari la impressió de tiquets en paper, i que contribuiran a implementar la gestió de les polítiques d’estacionament alineades a les polítiques de mobilitat municipal i les zones de baixes emissions. Així mateix, es treballarà per regular els autocars discrecionals d’ús turístic en les zones més congestionades, com la Font Màgica de Montjuïc.

També pel que fa als projectes de mobilitat de la companyia, es consolidarà el nou model de Bicing, millorarà la logística de distribució per millorar l’oferta i la demanda i s’augmentarà el nombre d’estacions i bicicletes elèctriques per donar un millor servei.

I en relació a les estacions d’autobusos, es mantindran els nivell òptims de seguretat, neteja i manteniment per garantir un bon servei als viatgers, així com augmentar el nombre d’expedicions que arriben i surten de les estacions Barcelona-Nord i Fabra i Puig.

Pel que fa al Zoo de Barcelona, es desplegarà durant el 2020 el seu nou model, enfocant-se cap als objectius de conservació, recerca i d’educació vinculats a la conservació de la biodiversitat. També està contemplat millorar-ne les instal·lacions, tant les dels animals com la infraestructura logística i l’espai públic, tenint especial cura en la millora de l’accessibilitat. Així mateix, s’implantaran tecnologies digitals i interactives als centres d’interpretació del parc i es generaran continguts de sensibilització amb l’objectiu d’aprofundir en els valors de la biodiversitat i la conservació, missatge del nou Zoo.

Per la seva banda es continuarà treballant en la dinamització de les instal·lacions de l’Anella Olímpica, amb inversions per 2.600.000 euros, potenciant l’ocupació dels diferents espais i reforçant la sostenibilitat mediambiental. A més, s’invertirà en la il·luminació exterior del l’Esplanada i del Palau Sant Jordi, així com millores en les  sortides d’emergència.

També es seguiran dinamitzant els espais del Parc del Fòrum, amb diferents activitats culturals esportives i familiars i realitzant un treball ferm per tal d’acostar el parc als ciutadans i, sobretot, als veïns i veïnes. S’han previst també una sèrie d’actuacions destinades a controlar l’afectació acústica a l’entorn i es treballarà el manteniment per mantenir l’espai sempre en les millors condicions.

Per últim, es continuarà amb el pla d’intervencions contemplat en el nou model de governança de Park Güell i es realitzaran les actuacions destinades a la millora i conservació de l’entorn en voreres i il·luminació, i el patrimoni arquitectònic i vegetal, a més de consolidar millores en la mobilitat posades en marxa durant el 2019.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar