02/05/2016

El ‘Embruixabruixes’, la nova atracció que reemplaçarà el Magatzem de les Bruixes i els Bruixots

L’objectiu de la reforma és renovar-ne totalment el recorregut, el fil conductor, les escenes, els efectes, l’escenografia, la decoració, fent-la més atractiva i que traslladi el públic a un món màgic, de fantasia

El Parc d’Atraccions Tibidabo ha celebrat avui la festa de comiat del "Magatzem de les Bruixes i els Bruixots", una de les atraccions més emblemàtiques del parc, coneguda originàriament com el Ferrocarril Aeri. L’any passat es va celebrar el 100 aniversari d’aquesta atracció que aquesta temporada es renovarà totalment gràcies a un nou projecte, l’Embruixabruixes, que s’ha presentat avui, i que la convertirà en la principal novetat d’aquesta temporada a partir de la seva inauguració el mes de juny.

Situat en un espai privilegiat del Parc, el Magatzem de les Bruixes i els Bruixots, consta d’un recorregut de gairebé mig quilòmetre, en el que tots aquells que hi pugen troben diferents efectes visuals i sonors que acompanyen la història de les bruixes i bruixots. L’atracció combina espais tancats i espais a l’aire lliure, des d’on es pot contemplar una vista privilegiada de tota Barcelona, a 120 metres d’alçada.

La nova atracció, l’Embruixabruixes, és obra del reconegut arquitecte català Josep Miàs, que ha projectat la reforma amb el mateix esperit de quan es va crear l’atracció: el canvi i la revolució. Ha estat el guanyador del concurs d’idees per a la nova atracció que es va convocar i que compta amb un pressupost de 700.000 euros.

El comiat del "Magatzem de les bruixes i els Bruixots" donarà pas al "Embruixabruixes" que farà el seu primer viatge màgic el pròxim mes de juny.

Historia de l’atracció el Ferrocarril Aeri 

L'any passat el Parc d’Atraccions del Tibidabo va celebrar els 100 anys de l'atracció més antiga en funcionament del Parc d'atraccions Tibidabo, originàriament anomenat l'any 1915 "Ferrocarril Aeri". Dissenyat per Marià Rubió i Bellver, l'enginyer del parc, va saber unir les dues principals novetats del moment: el ferrocarril i l'aviació. Durant aquest segle de vida l'atracció ha tingut dues remodelacions importants, l'any 1991 quan va passar a anomenar-se "Aeromagic", i l'any 2005 quan es va convertir en l'actual "Magatzem de les Bruixes i els Bruixots". 

Per tal de continuar la història de l'atracció i amb la intenció de convertir-la en un referent cultural, tecnològic i identitari de Barcelona el "Magatzem de les Bruixes i els Bruixots" comença avui la seva reforma després d’haver fet el seu últim viatge.

Concurs d’idees per la nova atracció

Aquest any s’ha realitzat un concurs d’idees per tal de rebre propostes per la reforma de l’atracció el Magatzem de les Bruixes i els Bruixots. L’objectiu de la reforma de l’atracció és renovar-ne totalment el recorregut, el fil conductor, les escenes, els efectes, l’escenografia, la decoració, fent-la més atractiva pel públic: creant espais totalment nous i màgics, que transportin al viatger a un indret fantàstic que sorprengui, diverteixi i transmeti felicitat a tots aquells qui en facin el seu increïble recorregut. L’àmbit del concurs comprèn la selecció de la idea, el seu desenvolupament, adaptació a l’espai disponible, pre-producció, producció, implantació i execució i recepció de la mateixa, així com el disseny, desenvolupament i producció de la campanya de comunicació d’obertura al públic. Aquesta important reforma, renovarà totalment l’atracció més antiga del Parc i es convertirà en la principal novetat de la temporada 2016.

Pressupost de la reforma: 700.000 €

Data prevista inauguració: Juny 2016

Propostes rebudes: 5

Proposta guanyadora: L’Embruixabruixes 

L’Embruixabruixes és l’única atracció del Parc que s’endinsa en la muntanya i transportarà a pares, mares i nens a descobrir un món màgic subterrani on hi habiten fades, bruixes i bruixots que dia i nit vetllen per al bé de la gent de Barcelona. En aquests túnels subterranis hi passen coses màgiques i inesperades que seran part de l’imaginari que inunda de fantasia el món dels més petits i les famílies. El dia a dia de la muntanya màgica és trepidant i inquiet, hi succeeixen tantes coses i tan diferents...No n’hi ha prou amb només una visita. Sempre que les bruixes vulguin... et deixaran passar a aquest món canviant... Un món ple d'il·lusió... Un viatge per a conèixer el món màgic de les bruixes i els bruixots, els seus secrets, els seus joguets, els seus encanteris i potser les seves pocions, però sobretot... per a conèixer-se a un mateix. 

La nova atracció  

La reforma es basarà en les projeccions i els elements virtuals i també conservarà el guardià de l'atracció, conegut ja pels usuaris del parc, en Buri Buri. Els valors de parc com són la solidaritat, l'educació i la sostenibilitat també estaran integrats en el recorregut. L'atracció potenciarà també l'esperit pedagògic que ja manifesta a través de les noves tecnologies per a transmetre i fer entendre les pocions i els encanteris que les bruixes, bruixots i fades elaboren cada dia. L'Embruixabruixes ens endinsarà en un món imaginari sense límits amb l'ús de la tecnologia més avançada del moment: hologrames, entorns virtuals, mapping, leds i retroprojeccions, entre d'altres.

El creador del projecte: Josep Miàs Architecs

Josep Miàs va titular-se en Arquitectura a l’any 1992 per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya (ETSAB, UPC). Des del 1990 fins al 2000, va treballar a l’oficina d’Enric Miralles com arquitecte associat. Al 2000, va fundar MiAS Arquitectes, la seva pròpia oficina. Miàs es conegut mundialment per obres com el Fontanals Golf Club, el Centre de la ciutat de Banyoles, la urbanització, el mercat de la Barceloneta, l’edifici 22@ Plug-in Barcelona, entre d’altres. 

La seva feina, desenvolupada intensament i precisa, ha rebut diversos premis nacionals i internacionals, entre d’altres destaquen: el Premi Internacional d’Arquitectura en Pedra, el Premi Edificio Archdaily, del Premi d’Arquitectura i Urbanisme de la Ciutat de Barcelona, el Premi d’arquitectura de Girona, el Premi al Millor Arquitecte Català, el Premi a la Construcció de Catalunya o el Premi de Arquitectura APLUS al Millor Edifici Educatiu d’Espanya. Les seves obres són publicades i exhibides internacionalment a Barcelona, Madrid, París, Frankfurt, Zuric, Berlín, Kíev, Londres, Sao Paulo, Venezia i Singapur, entre d'altres. Conferenciant i crític en moltes Universitats Internacionals exerceix de professor d’Arquitectura a l’ETSABarcelona, l’UNISS Alghero i The Bartlett.

Tria de la proposta 

L’elecció de la proposta guanyadora, d’entre totes les rebudes, es va realitzar mitjançant la reunió d’un jurat, composat per membres de PATSA, de BSM i d’experts en el món dels parcs d’atraccions i de l’educació com el Sr. Guillermo Cruz, President de l’Associació de Parcs d’atraccions d’Espanya (AEPA) i el Sr. Ricard Huguet, Gerent de Invenio Learning by doing i expert en la metodologia d’aprenentatge LEGO Education. La proposta guanyadora per unanimitat, va resultar ser la més atractiva pel públic, la més innovadora pel que fa al seu nou recorregut així com la que permetia major versatilitat i renovació dins del mateix espai.

Altres novetats d’aquesta temporada al Parc del Tibidabo

Una altra de les novetats de la temporada és l’Interactibi, un joc interactiu que entrellaça la tecnologia amb l’habilitat i l’enginy dels participants. El simulador ofereix una experiència única i plena d’aventures, amb gràfics 3D i efectes visuals d’avantguarda, que faran que el jugador passi una estona a un món completament virtual mentre competeix per aconseguir la major puntuació.

Així mateix, aquesta temporada el parc potenciarà la presència de les mascotes del Parc; en Ti, la Bi, la Da i el Bo; i el treball que fan en favor dels drets dels infants de la mà d’Unicef.  A més, l’espai Playful Learning by LEGO acollirà noves activitats  que uneixen joc i aprenentatge i es celebrarà el LEGO Day, on tots els visitants podran participar en l’elaboració d’una gran construcció amb peces de LEGO, i també es mantindrà el mes de l’alimentació saludable, que comptarà amb la col·laboració, un any més, de la Fundació Alícia.

També tenen un protagonisme les estrenes audiovisuals que hi haurà durant la nova temporada. Al llarg de l’any s’estrenaran 3 pel·lícules al cinema en 4 dimensions Dididado: La Mansió Encantada, El Món Perdut i El Petit Príncep. D’altra banda la reconeguda companyia de marionetes d’Herta Frankel presenta “Una de pirates”, el nou espectacle del Marionetarium, en el que dos pirates lliures deixen anar amarres i marxen a l’aventura amb el seu company, un lloro que parla molt, però diu poc. 

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar