02/06/2017

El Parc d’atraccions Tibidabo es converteix en el laboratori de física més divertit del món

La setena edició del Fisidabo, experiments de física al Tibidabo, tindrà lloc avui divendres 2 de juny, a partir de les 11 del matí

El Parc d’Atraccions del Tibidabo celebra la setena edició del Fisidabo, una activitat d’experiments de física realitzats enguany per un grup d’Estudiants del Batxillerat Internacional becats pel programa “Ciències i Matemàtiques de CELLEX” i de l’institut Sa Palomera de Blanes. Els alumnes utilitzaran les atraccions del Parc per a realitzar diversos experiments de física que ells mateixos han dissenyat i construït durant aquests darrers mesos de curs, amb la tutoria dels professors de la Universitat Politècnica de Catalunya, Luis Carlos Pardo i Artur Paz. Entre d’altres experiments, els estudiants comprovaran els efectes d’un xoc en el cos humà utilitzant un dummie -els ninots que s’utilitzen en els tests de seguretat dels cotxes- i faran servir el Diavolo per tal de detectar la presència d’exoplanetes. 

“Xocs segurs” (11:00h-12:00h) als autos de xoc

L’objectiu de l’experiment “Xocs Segurs” és investigar els efectes d’un xoc de cotxe en el cos humà. Per fer això els estudiants utilitzaran un dummie i l’asseuran en un dels cotxes dels autos de xoc. Utilitzant una càmera d’alta velocitat faran una gravació dels xocs laterals, frontals i posteriors. Després s’ajudaran de la filmació per tal de determinar i calcular el moviment de les diferents parts del cos. 

“Exoplanetes” (12:00h-13:00h) a les cadiretes Diavolo

L’objectiu de l’experiment “Exoplanetes” és determinar el radi i el període d’una cadireta voladora de l’atracció Diavolo en què s’ha instal·lat un altaveu que emet un so d’una freqüència determinada. Quan la cadireta passa per darrera del pilar de l’atracció, el volum del so hauria de disminuir degut a que suposa un obstacle. Aquest mètode, anomenat eclipsi, és un dels mètodes per detectar planetes fora del nostre sistema solar.

Els experiments s’iniciaran a les 11:00h i es preveu que finalitzin a les 16:00h

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar