16/04/2018

El Parc d’Atraccions Tibidabo es converteix en un gran laboratori científic

Més de 2.000 alumnes realitzen experiments a les atraccions del Parc, en una jornada organitzada amb el Grau d’enginyeria Física de la UPC

El Parc d’Atraccions Tibidabo s’ha convertit durant el dia d’avui en un laboratori científic. La jornada d’experimentació Fisidabo, organitzada pel Parc conjuntament amb el Grau d’Enginyeria Física de la UPC ha permès a més de 2.000 alumnes de 4t d’ESO i Batxillerat, realitzar diversos experiments de Física utilitzant les atraccions.

El regidor Eloi Badia, president de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) i PATSA, ha destacat la importància que “el Parc d’Atraccions Tibidabo es transformi en un gran centre d’investigació per aproximar la ciència als alumnes”. Badia també ha comentat que “és un privilegi poder establir una activitat així amb la UPC posar el Parc a disposició de la ciència i l’educació perquè els alumnes d’ESO i Batxillerat puguin experimentar la Física en primera persona“.
 
Per la seva banda el rector de la UPC, Francesc Torres, s’ha felicitat pel fet que “la col·laboració amb la ciutat permet estretir llaços amb la comunitat educativa” i “acostar la ciència i enginyeria al jovent es molt bo per fomentar vocacions en el alumnes”.

L’objectiu d’aquesta jornada és que els alumnes aprenguin física prenent part del procés d’aprenentatge de forma activa en un entorn lúdic. D’aquesta manera, aquells conceptes que poden ser difícils d’explicar a una pissarra es poden experimenta en primera persona, i els alumnes poder calcular i mesurar els conceptes. Entre els experiments que s’han dut a terme estan, per exemple, el de calcular la sensació d’ingravidesa a l’atracció del Piratta o el moviment circular al Diavolo.

També va tenir lloc el projecte Fisidabo Hipàtia, en el que 3 grups de Batxillerat Internacional del programa de Ciènces i Matemàtiques CELLEX porten a terme l’experiment que ells mateixos han creat i dissenyat. L’any passat, dos dels projectes de Fisidabo Hipàtia van ser publicats a la revista European Journal of Physics.
 
Activitats científiques el cap de setmana

El cap de setmana tots els visitants que s’han apropat al Parc han pogut gaudir de diversos espectacles i tallers de ciència, on realitzaran experiments a la vegada que aprenen sobre figures com Arquímedes, Newton o Stephen Hawking. Diumenge 15 d’abril es va celebrarun espectacle de cloenda participatiu a càrrec de tots els científics de les activitats anteriors, on els visitants van poder experimentar amb el nitrogen líquid, i com el seu comportament pot ser màgic.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar