23/03/2018

El Parc d’Atraccions Tibidabo s’omple de robots

Els dies 24 i 25 es celebra el cap de setmana de la Robòtica, amb diferents activitats que permetran als visitants apropar-se a aquesta tecnologia

Els pròxims dissabte 24 i diumenge 25, el Parc d’Atraccions Tibidabo celebrarà el cap de setmana de la Robòtica amb diverses activitats innovadores al voltant dels robots, que permetran als visitants apropar-se a aquesta tecnologia de manera lúdica i didàctica. L’esdeveniment està organitzat de manera conjunta amb l’empresa Ro-Botica, referència en el sector, i compta amb la participació de TBKids. A banda, hi assistirà Troels Dyhrman, representant de LEGO® Education, que presentarà el nou espai CREATIBI, on es realitzaran tallers amb materials de LEGO.

S’han preparat diversos tallers de construcció amb diferents tecnologies robòtiques, Fischertechnick o Littlebits (utilitzat per construir segways) i plataformes informàtiques de modelatge 3D, tematitzat amb jocs de Star Wars.

També hi ha activitats d’interacció amb robots com l’Humanoide Edbot, el robot Albert amb el que els visitants podran fer esport i desenvolupar la seva creativitat, els robots de LEGO i els Bee-Bot i Blue-Bot, que permetran als participants aprendre programació a la vegada que coneixen el Parc. A més, tots els participants entraran en un sorteig per guanyar un “Tibidabot”, un robot com el que hauran fet servir en algunes de les activitats.

Robòtica Educativa

També es realitzaran conferències sobre els avantatges educatius de la robòtica, cada vegada més present en la vida quotidiana de les persones. Gràcies a la robòtica educativa es poden treballar de forma transversal les matèries fonamentals per a societats tecnològicament avançades, com són les ciències, la tecnologia, l’enginyeria, les arts i les matemàtiques, i permet desenvolupar competències com la responsabilitat, el treball en equip i l’interès per la investigació.

El cap de setmana de la Robòtica està vinculat al Projecte Educatiu de Ciutat impulsat al 2016 per l’Ajuntament, on s’expressa la vocació educadora de Barcelona com a eina bàsica per al desenvolupament i la cohesió social. A més, s’alinea al Pla STEMCat que va posar en marxa la Generalitat aquest febrer, per fomentar les vocacions científiques entre els joves.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar