17/07/2020

El Park Güell, certificat en seguretat Covid-19 per partida doble

Ha assolit la certificació Global Safe Site i el segell Safe Tourism Certified, que asseguren el compliment estricte de les mesures higièniques i de seguretat derivades de la situació sanitària actual

Aquestes accions s’emmarquen en el projecte BCN Safe City que té com a objecte garantir mesures d’higiene i salut per oferir confiança i seguretat als espais de la ciutat

El Park Güell va reactivar la seva activitat a principis de mes, mantenint-se com un espai més obert a veïns i veïnes, també per a visitants, i aprofundir en el model de gestió que ha donat un important retorn social

El Park Güell ha assolit la certificació Global Safe Site, que assegura la correcta implementació dels procediments de prevenció higiene, seguretat, neteja i desinfecció exigits davant la pandèmia del Coronavirus. La certificació s’ha obtingut en la seva qualificació Excellence, el que implica no només l’acompliment de les mesures sanitàries dictaminades, sinó que també s’han fet assajos de superfície de mostres preses a les instal·lacions que verifiquen les desinfecció i neteja de l’espai.

A més, el també ha obtingut el segell Safe Tourism Certified, un distintiu creat per l'Institut de Qualitat Turística Espanyola (ICTE) que certifica aquells espais turístics que implanten amb èxit els protocols establerts per l'ICTE en matèria de seguretat, prevenció i higiene. Aquestes certificacions representen atorguen totes les garanties de seguretat de treballadors i treballadores, així com dels i les visitants.
 
Les certificacions arriben en el moment de la recuperació de l’activitat del Park Güell, que va iniciar-se a principis d’aquest mes de juliol. havent pres totes les mesures higièniques i de protecció, garantint la màxima seguretat dels treballadors i treballadores, de la ciutadania i, en general, a de tots els visitants.

Les mesures preventives obliguen a fer un tractament homogeni de tot el Park i alinear els dos àmbits regulats. Aquest fet permet introduir noves mesures que permeten mantenir la compatibilitat dels usos del parc. En aquest sentit, per l’aplicació de les mesures de seguretat sanitària s’ha limitat l’aforament, si fins ara es gestionava en 1,7 hectàrees del Park, ara es passa a gestionar-se a la totalitat de la zona Monumental del Park, unes 12 hectàrees. Així, es reduiran en un 50% els visitants totals anuals del seu conjunt, limitant el flux màxim d’entrada a 1.400 persones per hora en el conjunt de la Zona Monumental del Park, declarat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

A més s’han reservat unes horàries úniques exclusives per al veïnat i usuaris habituals: la “Bon dia Barcelona” i la “Bon vespre Barcelona”. L’horari d’obertura de les portes del Park és a les 6 h del matí, i és a partir d’aquesta hora i fins a les 9:30 h, quan comença la franja d’accés exclusiu per a veïns, veïnes i escoles i per a totes persones registrades al Gaudir Més. L’horari de visitants finalitza a les 20 h, i és quan es dóna inici a la franja “Bon vespre Barcelona”, un espai de temps fins a les 23h en què el veïnat, persones de l’entorn i els registrats al Gaudir Més.

Això permetrà seguir unes polítiques de gestió racional de fluxos massius i l’orientació de la seva gestió de manera anticipada, potenciant la venda d’entrades online i facilitant la desconcentració, alhora que es redueixen les externalitats negatives: reduir la massificació, millorar la mobilitat i sostenibilitat de l’entorn i garantir així la conservació òptima del patrimoni.

Aquestes accions s’emmarquen en el projecte BCN Safe City que té com a objecte garantir mesures d’higiene i salut per oferir confiança i seguretat als espais de la ciutat. La finalitat principal de BCN Safe City és que totes les activitats, establiments i serveis relacionats amb el turisme i els visitants estiguin preparats per donar seguretat davant el coronavirus, establint un canal d’informació, transmetent confiança i seguretat al visitant i afavorint un clima de transparència.

Procés de certificació

La certificadora Bureau Veritas ha estat l’encarrega d’auditar i verificar la correcta implementació de les mesures, validant el compromís del Park Güell i de Barcelona de Serveis Municipals, certificant que els mecanisme d’actuació davant la situació sanitària són eficaços, els màxims que es poden establir segons la normativa en matèria de prevenció.
El Park Güell és el segon espai emblemàtic de la ciutat que adquireix el segell Safe Tourism Certified, de l’ICTE, després de la seva obtenció per part del Zoo de Barcelona. Està previst que el Parc d’Atraccions Tibidabo es sumi a aquesta llista i assoleixi el segell en un futur pròxim.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar