14/10/2016

El Tibidabo acull la Gran Festa del Cor en suport a les cardiopaties congènites

Els actes van començar a partir de les 12 del matí amb l’objectiu de difondre la tasca l’AACIC  als camps refugiats de Grècia

El passat dissabte 15 d’octubre el Parc d’Atraccions Tibidabo va acollir, un any més, la festa solidària en suport als infants i joves amb problemes de cor de naixement. La Gran Festa del Cor va arribar a la seva vint-i-dosena edició sota el títol “Les cardiopaties congènites més enllà de les nostres fronteres” i va estar dedicada a difondre la tasca que l’Associació de cardiopaties congènites (AACIC) està duent a terme en els camps de refugiats de Grècia. 

A les 12 del matí, davant de la Talaia va tenir lloc l’acte amb un seguici de les colles gegants, castellers i la ‘batukada’ de Santa Coloma de Gramenet, promogut per la presidenta de l’AACIC, Carme Hellín. L’acte central de la Gran Festa del Cor va estar presentat pel periodista Carles Prats, l’actor Jaume Comas i la presentadora de TV, Helena Canadell, amb el tradicional enlairament de bombolles de sabó. 

A la tarda, la plaça dels Somnis va acollir la V Exhibició de Dansa ‘Batego per tu’, on infants i joves de l’Escola de Dansa Mònica Escribà van ballar en suport dels infants i joves amb problemes de cor de naixement a través de la temàtica de Frozen. D’altra banda, es van realitzar tallers pel infants com el de “Fes un dibuix per un infant que està a l’hospital” on els més petits van poder enviar missatges de millora als infants hospitalitzats al Materno Infantil de la Vall d’Hebron; o el taller gestionat per Activijoc que va oferir un espai lúdic i divertit per gaudir tota la família.

Un any més, la festa comptarà amb la col·laboració de prop de 150 voluntaris i voluntàries que van pujar al parc per a donar suport a l’organització d’aquest gran esdeveniment. 

El Tibidabo solidari

Ja fa dotze anys que el Parc d’Atraccions Tibidabo obre les portes a l’AACIC, per a celebrar aquesta gran festa solidària amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat de les cardiopaties congènites a la ciutadania i fer visibles les més de 40.000 persones que conviuen amb aquesta patologia a tota Catalunya. 

A més el Parc col·labora amb l’emissió d’entrades a preu reduït (fins a 16 anys l’entrada tindrà un cost de 6 euros i a partir de 17 anys el cost serà de 26 euros) i la donació dels beneficis de l’entrada solidària que es destinaran als serveis i projectes d’atenció directa que l’AACIC duu a terme amb les persones amb cardiopatia congènita i les seves famílies.

Aquesta és una més de les accions que el Parc d’atraccions Tibidabo està duent a terme en el marc del seu Pla Estratègic pel desenvolupament de projectes i iniciatives socials, i el suport a actes solidaris i col·lectius menys afavorits. Durant aquesta temporada s’han celebrat més d’una desena de festes solidàries i culturals al Parc en les que han participat més de 50.000 visitants

Dades sobre les cardiopaties congènites

Cada setmana neixen 14 infants amb cardiopatia congènita. Una cardiopatia congènita és una malformació de l’estructura del cor que s'inicia des del primer moment de la gestació i que necessita un  seguiment mèdic al llarg de tota la vida i, sovint, tractament quirúrgic. Els avenços mèdics dels darrers anys han permès que el 90% dels infants que neixen amb aquesta patologia arribin a l’edat adulta reduint l'índex de mortalitat a un 5%. A Catalunya, actualment, hi viuen unes 40.000 persones amb problemes de cor de naixement.  

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar