29/09/2017

El Tibidabo acull la Gran Festa del Cor, en suport a les persones amb cardiopaties congènites

La Gran Festa del Cor arriba a la 23a edició i els beneficis de la festa es destinaran a projectes d’atenció directa a persones amb cardiopaties congènites de cor 

El dissabte 30 de setembre el Parc d’Atraccions Tibidabo acollirà un any més, La Gran Festa del Cor, una jornada  solidària en suport als infants i joves amb problemes de cor de naixement. Enguany, la festa arriba a la seva vint-i-tretzena edició i està dedicada a difondre el projecte de l’Associació de cardiopaties congènites (AACIC): “Coneix el teu cor, coneix el teu cos”.

La Festa començarà a les 10:30h del matí, a l’Àrea Panoràmica, amb l’animació dels batukaires i castellers de Santa Coloma de Gramenet, que acompanyaran els visitants fins a la Plaça dels Somnis, on a les 11:15h. tindrà lloc l’acte de benvinguda a la festa, que aquest any es centra en el projecte de l’AACIC: “Coneix el teu cor, coneix el teu cos”.

A les 12:30, a la Plaça dels Somnis es farà l’enlairament de cors i totes les persones que estiguin a la plaça podran participar en aquesta acció, agafant els cors amunt per fer la gran foto de la festa i celebrar l’inici de la jornada solidària.

A la tarda,  la plaça dels Somnis acollirà l’espectacle de dansa “Aladin”, a càrrec de l’Escola de Dansa Mònica Escribà. 

Els visitants també podran participar en el concurs de fotografia a través de les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram. L’objectiu és que totes les persones participants mostrin com viuen la Gran Festa penjant fotografies amb l’etiqueta #granfestadelcor per poder guanyar una entrada doble per l’edició de la Gran Festa de l’any vinent.

Aquest concurs està íntegrament gestionat per l’AACIC CorAvant

Els visitants també trobaran un espai de photocall de la Gran Festa del Cor, on tothom qui ho vulgui s’hi podrà fer una fotografia que es publicarà a les xarxes socials de l’AACIC CorAvant

Durant tot el dia els visitants podran participar en un taller de creació de ventalls per a tota la família, a càrrec de l’empresa Activijoc

Finalment, a les 18:00h,  al Punt de Trobada, davant de la Talaia, es farà un sorteig solidari de productes cedits per diverses entitats.

Un any més, la festa comptarà amb la col·laboració de prop de 150 voluntaris i voluntàries que pujaran al parc per a donar suport a l’organització d’aquest gran esdeveniment. 

Dades sobre les cardiopaties congènites

Cada setmana neixen 14 infants amb cardiopatia congènita. Una cardiopatia congènita és una malformació de l’estructura del cor que s'inicia des del primer moment de la gestació i que necessita un  seguiment mèdic al llarg de tota la vida i, sovint, tractament quirúrgic. Els avenços mèdics dels darrers anys han permès que el 90% dels infants que neixen amb aquesta patologia arribin a l’edat adulta reduint l'índex de mortalitat a un 5%. A Catalunya, actualment, hi viuen unes 40.000 persones amb problemes de cor de naixement.  

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar