03/06/2017

El Tibidabo celebra la primera Festa Sense Fum

La festa compta amb la participació de l’Institut Català d’Oncologia i de l’Hospital Sant Joan de Déu que realitzaran diverses activitats de conscienciació sobre la salut i la importància de no consumir tabac

El Parc d’Atraccions Tibidabo celebra la Festa sense fum, amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar els visitants sobre la importància de no consumir tabac. El Parc s’ha adherit, juntament amb altres entitats i associacions, a la Setmana sense fum, una iniciativa de la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària. L'acte central, que es va realitzar a partir de les 10:45h a l'entrada principal del Parc, comptarà amb representants de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i de l’Hospital Sant Joan de Déu, implicats també en la jornada. 

A l’acte, es va presentar un nou eslògan pel Tibidabo “Omple de vida els teus pulmons i deixa’t portar per les emocions” alineat amb uns valors de vida saludable sense presència del tabac. Aquest lema ha estat escollit d’entre 31 propostes originades a la iniciativa  “Classe sense fum”, un programa de prevenció que l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) realitza anualment entre els alumnes del Liceu Francès de Barcelona. A més, també es van lliurar els premis del concurs de dibuix amb motiu de la Setmana sense Fum, que quedaran exposats al Parc durant tota la setmana.

La participació de l'ICO i de l’Hospital Sant Joan de Déu consistirà en la realització d’activitats de conscienciació a través de proves d’edat pulmonar i de carboximetries (mesura del contingut de monòxid de carboni en l’aire expirat). A més, els nens i nenes podran realitzar un taller de xapes per personalitzar-les amb imatges i dibuixos d’hàbits saludables, i tindran a la seva disposició un joc interactiu on hauran d’identificar quins són els hàbits saludables i quins aquells que perjudiquen la nostra salut.

La Festa sense Fum es completarà amb diferents activitats durant tot el dia, entre les que destaquen una batucada, a càrrec del grup Piusao, o una classe conjunta de Zumba a la Plaça dels Somnis. A banda, el Parc reforçarà, mitjançant animació itinerant, la difusió d’aquest missatge positiu a l’hora de mantenir uns hàbits saludables. 

 

 

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar