12/08/2019

El Tibidabo es consolida com a opció de lleure a la ciutat amb una mitjana de 5.500 visites diàries a l’agost

Aquesta temporada d’estiu serà l’última en què funcionarà l’antic funicular. Aquesta tardor s’inicia el projecte de construcció del nou funicular del Tibidabo, la Cuca de Llum, que s’estrenarà la tardor de 2020.

Durant l’estiu el Tibidabo és més solidari que mai. Més de 4.300 infants han gaudit d’entrades becades i més de 43.000 persones han participat en les activitats solidàries.

El Tibidabo, que durant l’estiu amplia horaris i dies d’obertura, incorpora durant aquesta època l’espectacle làser de cloenda, que posa llum i color als vespres d’estiu. La tendència de visitants al Tibidabo es manté en línia amb l’any anterior i el Parc d’atraccions es reafirma com una de les opcions de lleure de la ciutat durant els mesos d’estiu, tant per a turistes com per a famílies i ciutadans que trien quedar-se a Barcelona a fer activitats d’oci. Les persones que visiten del Tibidabo durant l’estiu, representen el 40% del total de l’any i aquests primers dies d’agost ha rebut una mitjana de 5.500 visitants diaris. L’any 2018, el Tibidabo va rebre un total de 719.068 persones que van passar pel parc.

Enguany ha estat el primer estiu de la nova atracció el Castell dels Contes i també de la Plaça del Jardí.

El Castell dels Contes, que es va inaugurar el passat mes de novembre, ha rebut ja més de 122.000 visitants, que han gaudit del seu recorregut ple de màgia, que amaga secrets, tresors i personatges dels contes de tota la vida i on els visitants poden descobrir estances màgiques, jugar amb pantalles interactives i convertir-se en els protagonistes dels contes.

També és el primer estiu de la nova Plaça del Jardí, un espai adaptat a les necessitats actuals dels visitants i de l’entorn. Situada a l’entrada principal del Parc, ofereix una àmplia zona anivellada, equipada amb grades i nous punts de descans i habilitada amb una gran rampa que permet l’accés de persones amb mobilitat reduïda.

El jardí vertical, que cobreix amb plantes i flors la façana de l’edifici principal, és el que dona nom a la plaça i alhora contribueix a la integració del Tibidabo dins l’entorn del Parc Natural de la Serra de Collserola, un dels objectius d’aquest projecte.

 

La Cuca de Llum

El Tibidabo encara la recta final de l’estiu amb tot a punt per acomiadar l’actual Funicular del Tibidabo, que es convertirà en la nova porta d’entrada al parc com una atracció més: la Cuca de Llum. El proper mes de setembre començarà el projecte de remodelació, que es preveu que tingui una durada aproximada de catorze mesos i es pugui estrenar la tardor de 2020.

El fins ara tradicional funicular es modernitzarà en tots els aspectes. A nivell d’imatge, comptarà amb un disseny totalment renovat i personalitzat que millorarà substancialment l’experiència de l’usuari. S’instal·laran diverses pantalles interactives i tauletes electròniques que permetran la interacció dels viatgers amb l’atracció i que tindran una funció didàctica i d’entreteniment.

L’interior del Funicular quedarà liberalitzat amb una major superfície disponible i es convertirà en un espai diàfan per oferir una major permeabilitat visual interior. L’atracció permetrà gaudir encara més i millor de la vista panoràmica durant el trajecte a través dels grans finestrals.

El nou transport suposarà una millora qualitativa en l’operativa i incorporarà actualitzacions importants del sistema de seguretat. També es millorarà la il·luminació, tant la interior com l’exterior, que segueix una línia més moderna i futurista, i que potenciarà el seu efecte quan es faci fosc.

 

Estiu solidari i educatiu al Tibidabo

Per tercer any consecutiu, s’ha posat en marxa el projecte per a la infància “Estiu Solidari”, que consisteix en facilitar 100 beques diàries a entitats solidàries perquè els infants en situació de vulnerabilitat visitin el Parc del Tibidabo durant l'estiu, del 22 de juny a l’11 de setembre. La finalitat principal de l’Estiu Solidari és que les nenes i nens de famílies gaudeixin del Tibidabo un dia sencer de manera gratuïta. A dia d’avui més de 4.300 infants ja han gaudit d’entrades becades i pràcticament s’han exhaurit les 6.700 places disponibles fins a l’inici del període escolar. Per poder obtenir aquestes beques, s’han de complir una sèrie de requisits, com ara que la majoria dels infants destinataris visquin a la ciutat de Barcelona o que la missió de l’entitat disposi d’un servei que s’adreci a infants en situacions de vulnerabilitat. La informació de com accedir-hi, es pot consultar al web del Tibidabo.

A més, els mesos de juny i juliol el Parc ha acollit un total de 7 actes solidaris, amb la participació de més de 43.000 persones, i en els quals s’ha col·laborat amb entitats com Pallapupas, PRIDE, la FANOC i les Fundacions Soñar Despierto o Ramón Martí Bonet.

Pel que fa les activitats educatives, el Fisidabo és una de les que té més notorietat i se celebra al mes de maig com a tancament de la campanya d’obertura. Es tracta d’un projecte educatiu creat conjuntament amb la Universitat Politècnica de Catalunya amb l’objectiu de descobrir la física que hi ha amagada darrera de diverses atraccions del Tibidabo. Aquest any s’ha celebrat la 9a edició i més de 2.000 alumnes del Grau d’Enginyeria de la UPC han pogut gaudir del “laboratori de ciència i tecnologia més divertit del món”.

Aquest any, la tornada a l’escola es presenta carregada de novetats en l’àmbit educatiu. El Parc d’Atraccions Tibidabo està treballant en un nou projecte educatiu amb el partenariat de LEGO®Education, que consisteix, per una banda, en la remodelació i ampliació de les activitats a la Sala Creatibi. La zona millorada FREE PLAY prendrà especial rellevància i s’hi treballaran disciplines com la ciència, la programació, el desenvolupament social, la creativitat o la comunicació.

D’altra banda, i com a eix central del projecte, el Tibidabo presentarà el LEGO®ROBOTS, un nou espai que pretén apropar la robòtica a infants i famílies a través d’activitats educatives amb metodologia LEGO® Education. El Parc d’atraccions anirà desvetllant tots els detalls properament.

Amb aquesta novetat, el Parc d’Atraccions Tibidabo amplia el seu ventall d’activitats educatives i també el públic a qui van dirigides, consolidant l’educació com un dels quatre eixos estratègics del Parc, juntament amb la solidaritat, la sostenibilitat i les experiències.

 

 

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar