14/09/2018

El Tibidabo es prepara per a la tardor renovant activitats

Aquest cap de setmana comença la vuitena edició de la tradicional Mostra de Titelles i, per la Mercè, es celebrarà el 90è aniversari de l’Avió

Tancada la temporada d’estiu, el Parc d’Atraccions Tibidabo ja es prepara per la tardor, amb diverses novetats i la celebració d’activitats que ja s’han convertit en tradicionals. És el cas de la Mostra de Titelles, amb la seva vuitena edició entre del 15 de setembre i el 16 d’octubre, o la Gran Festa del Cor que es farà per 24è any consecutiu. A més, aquest any es celebrarà l’aniversari d’una de les atraccions més icòniques, l’Avió del Tibidabo.

Amb l’arribada del setembre, el Parc s’adapta a l’horari escolar i obrirà tots els caps de setmana a partir de les 11h. El tancament serà a les 22h al setembre i a les 21h a l’octubre. També canvia l’horari del joc “Emocions al Cor del Tibidabo”, protagonitzat per les mascotes, i que tindrà lloc al Teatre del Cel entre 16:30h i 18h. Tot i així, tothom que s’acosti al Parc podrà seguir realitzant les noves visites guiades al Museu dels Autòmats, que tenen lloc a les 17h i a les19h, on coneixeran totes les interioritats d’aquestes màquines, algunes de les quals daten del s.XIX. L’accés a la visita està inclòs amb l’entrada al Parc, tot i que també si pot accedir per separat. En aquest cas s’han de reservar les entrades al Museu prèviament, i tenen un preu de 3€.

Mostra de Titelles

El Marionetarium serà escenari de la 8a edició de la Mostra de Titelles, on cada cap de setmana des del 15 de setembre al 7 d’octubre, presentarà un espectacle de titelles diferents. Cada dia es realitzaran 5 passis: a les 12 h, 13h, 15h, 16h i 17h.
 
El dia 15 la companyia Guilla Teatre obre la mostra amb “L’hort de Can Pitrocs”, un conte basat en el naixement d’una amistat que perdura en el temps i que narra el dret de pertànyer a una terra, respectant-la, amb la forta convicció de voler arrelar-hi, i alhora sobre la llibertat i la necessitat de viatjar i conèixer la immensitat del món. El diumenge 16 es representarà “Cagafulles, el follet rondinaire”, a càrrec de Cia Patawa, una història d’un follet que per tradició familiar fa fora del seu bosc a tothom a s’acosti tirant-se llufes.

El cap de setmana de la Mercè, 22, 23 i 24 de setembre, la companyia Herta Frankel oferirà el taller “De l’Ou a la Titella”, on els nens i nenes podran fer volar la seva imaginació i crear el seu propi titella. El cap de setmana següent es representaran dues funcions, el dia 29 serà el torn de “Tròpic”, de Teia Moner, on uns animals originaris dels Tròpics de Càncer i Capricorn explicaran les diferents cultures dels països on viuen. D’altra banda, el diumenge 30 la companyia Galiot interpretarà “Palla, Fusta, Pedra”, explicant la clàssica història dels tres porquets.
 
La Mostra la tancarà els dies 6 i 7 d’octubre “El llop cantaire”, de Pengim Penjam, un espectacle que explica els contes populars dels 3 porquets i la Caputxeta Vermella a través d’un personatge comú, el llop. Els elements utilitzats per representar l’obra són les fruites i les verdures, i és que la narració incorpora de manera amena una pedagogia sobre la importància de mantenir uns hàbits d’alimentació saludable. Aquesta última representació de titelles s’inclou, de fet, en els actes que el Parc organitza amb motiu del “Mes de l’Alimentació Saludable”, que es celebra a l’octubre.

L’Avió celebra el 90è aniversari

El 23 de setembre l’avió del Tibidabo complirà 90 anys i, per celebrar-ho, el cap de Setmana de la Mercè (22, 23 i 24 de setembre) tothom que visiti el Parc podrà veure una animació especial ambientada en l’Avió i s’endurà una polsera commemorativa de l’atracció.

L’avió va ser la última gran obra del doctor Salvador Andreu, un dels impulsors del Tibidabo  l’any 1899, i és una de les atraccions més emblemàtiques del Parc i la tercera més antiga. L’Avió és una rèplica del primer aparell que va fer el trajecte Barcelona-Madrid i, tot i que es va fer una rehabilitació al 2017, conserva la seva imatge original i manté a l’interior els elements originals, com l’estació radiotelefònica del 1933.
 
10 anys d’activitats educatives amb les escoles

També celebra l’aniversari, el 10è en aquest cas, les activitats didàctiques que el Parc organitza per a les escoles i instituts, convertint les atraccions en una eina pedagògica per explicar concepte de física i tecnologia a través de la diversió. Per celebrar el desè aniversari s’ha creat una nova activitat educativa anomenada “Ciència, tecnologia i medi ambient a l’entorn del Tibidabo", amb competències curriculars per alumnes des d’Educació Infantil fins a Batxillerat. Aquestes activitats tenen l’objectiu de complementar el currículum escolar, innovar amb nous recursos i entendre el Parc com un macrolaboratori d’experiències.

A mes, es convocarà un concurs on participaran les escoles i instituts que han participat en aquestes activitats didàctiques durant els 10 anys. Els alumnes hauran de crear la maqueta d’una atracció, que haurà de poder funcionar, i els projectes guanyadors quedaran exposats durant tot l’any al Museu dels Autòmats.

OFF Concurs de Piano de l’Associació Maria Canals

La cultura sempre està present al Tibidabo, i el dia 28 de setembre s’hi posarà èmfasi amb la presentació de l’OFF concurs de Piano de l’Associació Maria Canals, un projecte que promou l’accés a la música i la pràctica amateur per part de grans i petits, on es vol transmetre que l’exercici i el gaudi de la música són essencials per al desenvolupament personal de tots i totes.

El cap de setmana del 29 i 30 de setembre es col·locarà un piano a la Plaça dels Somnis, amb l’objectiu de comparar la pràctica del piano amb un joc o una atracció. El Maria Canals Porta Cua és la iniciativa més exitosa de l’OFF Concurs, i consisteix en posar un centenar de pianos al carrer, en equipaments culturals, universitats al metro i en espais concrets a nivell local, nacional i estatal.

Octubre: alimentació saludable, Festa del Cor i “Emocions de Por”

Com ja es tradicional, el mes d’octubre es celebrarà el “Mes de l’Alimentació”, organitzat conjuntament amb la Fundació Alicia. Diferents cuiners i cuineres de la Fundació impartiran tallers d’alimentació saludable exclusius per membres del TibiClub, on aprendran a gaudir d’una bona alimentació en família sota el lema “Menja sà, menja divertit”.

Per la seva banda el dia 7 d’octubre es celebrarà la 24a edició de la Gran Festa del Cor, que organitza la Fundació Aacic corAvant, amb l’objectiu de sensibilitzar i fer prendre consciència de la importància que té conèixer el funcionament del propi cor. La festa comptarà amb més de 60 voluntaris i voluntàries i hi haurà exhibicions de dansa i acrobàcies, tallers de dibuix, gegants i moltes coses més. El Tibidabo posarà a disposició dels visitants una entrada solidària, i part de la recaptació anirà destinada als projectes en els que treballa la Fundació.

Més endavant, el cap de setmana del 27 i 28 d’octubre, el Tibidabo s’uneix de nou a l’Open House BCN, un festival arquitectònic on es poden visitar més de 150 espais de referència de la ciutat. El Tibidabo hi participa en el marc de l’activitat #OpenSketch18, un concurs d’il·lustració on es podrà dibuixar des d’un dels miradors més alts i que ofereixen millors vistes de la ciutat.

Per finalitzar quan arribi Halloween, el Parc es prepara per viure unes “Emocions de Por”, un espectacle terrorífic que tindrà lloc tots els caps de setmana del mes novembre i que aquest any celebra la seva segona edició. El Parc d’Atraccions Tibidabo s’omplirà de zombies i molt més personatges sorpresa.
 

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar