17/09/2019

El Tibidabo es renova per la tardor i augmenta les activitats educatives

Es tanca la temporada d’estiu amb més de 180.000 visitants durant el mes d’agost, la més alta de tota la història

S’amplia el ventall d’activitats educatives, com el nou espai Creatibi Robòtics, amb l’objectiu d’aportar un valor afegit als visitants i consolidant l’educació com un dels quatre eixos estratègics del Parc

La tradicional Mostra de Titelles obres la temporada de tardor aquest cap de setmana amb l’espectacle “Pipa, la titelles meravella”

El funibus, un autobús que sortirà des de la plaça Kennedy, donarà servei diari durant les obres de remodelació del funicular

El Parc d’Atraccions Tibidabo ha tancat la temporada d’estiu amb un mes d’agost rècord durant el que han visitat el parc un total de 184.817 visitants, la xifra  més alta de tota la història. Això suposa una mitjana de 5.962 persones al dia, que han volgut gaudir de tota l’oferta d’estiu, on ha destacat el gran èxit de l’espectacle làser, els renovats espectacles itinerants o l’atracció del Castell de Contes.

Amb l’arribada del setembre, el Parc s’adapta a l’horari escolar i obrirà tots els caps de setmana a partir de les 11h i fins les 21h fins a finals del mes d’octubre. El pròxim cap de setmana el Funicular farà el seu últim viatge abans de les obres de remodelació, i s’instaurarà el funibus, un autobús que sortirà des de la plaça Kennedy i donarà servei diari, a partir de les 10.30, durant les obres de remodelació. A banda, es mantenen tots els accessos tradicionals

I una vegada tancada la temporada d’estiu, el Parc d’Atraccions Tibidabo ja es prepara per la tardor, amb diverses novetats, i la celebració d’activitats que ja s’han convertit en tradicionals, com la Mostra de Titelles. S’amplia el ventall d’activitats educatives i el públic a qui van dirigides, amb l’objectiu d’aportar un valor afegit als visitants i consolidant l’educació com un dels quatre eixos estratègics del Parc, juntament amb la solidaritat, la sostenibilitat i les experiències. D’aquesta manera el Tibidabo no és només un espai lúdic on hi ha atraccions i entreteniment, sinó que es transforma en un espai on també s’hi poden adquirir coneixements.

La robòtica pren protagonisme

L’espai Creatibi by LEGO Education, presentarà diferents millores i una novetat molt important amb la creació de Cretibi Robòtics, un nou espai de robòtica educativa on es realitzaran diferents activitats amb diverses plataformes robòtiques programables. En aquest nou espai, es crearan 6 zones amb diferents activitats, on a cadascuna hi haurà una plataforma robòtica diferent. La combinació dels diferents tipus de robot permetrà donar una nova versatilitat a l’hora d’aplicar disciplines de joc i programació en diferents grups d’edats i gèneres
 
Aquest nou espai de robòtica estarà completament vinculat a la sala Creatibi by Lego Education, ja que a part de compartir el mateix objectiu d’apropar la robòtica educativa als infants i famílies, hi haurà activitats creuades i vinculades entre sí.

A banda, també s’ha millorat l’espai Free Play, que prendrà més rellevància, on es podran realitzar construccions de manera lliure, però amb temàtica assistida i on es treballaran diferents habilitats: ciència, programació, desenvolupament social, exploració creativa, llenguatge i comunicació. I, per la seva banda, l’espai Maker introduirà nous continguts i conceptes en els nens i nenes de 3 a 12 anys, amb l’objectiu de despertar el seu interès pel disseny i la enginyeria, fent servir models de construcció.  

Mostra de Titelles

El Marionetàrium serà escenari de la 9a edició de la Mostra de Titelles, on cada cap de setmana des del 14 de setembre al 29 d’octubre, es presentarà un espectacle de titelles a càrrec d’una companyia diferent. Cada dia es realitzaran 5 passis: a les 12 h, 13h, 15h, 16h i 17h.
 
El primer cap de setmana, la companyia Nestor Navarro presentarà l’espectacle “Pipa, la titella meravella”, una comèdia per a tots els públics en que la Pipa, una tradicional titella de guant, vol viure una vida tranquil·la jugant i divertint-se, però s’anirà trobant un món ple de personatges esbojarrats que li faran viure tot un seguit d’aventures surrealistes.

Durant el pont de la Mercè, des del 21 fins al 24 de setembre, tindrà lloc el taller “De l’ou a la titella”, de la companyia de Marionetes Herta Frankel. Al taller, els nens i nenes podran fer volar la seva imaginació i crear el seu propi titella, desenvolupant la seva pròpia creativitat i centrant-se en diferents aspectes per la creació del titella: formes, colors, expressions, materials i les múltiples possibilitats a l’hora de deixar volar la imaginació.
Per últim, la companyia Núria Mestres realitzarà l’espectacle “Mons Paral·lels”, un show que barreja esquetxos de 4 personatges diferents, cada un d’ells manipulat amb una tècnica diferent, que ompliran el Mationetàrium de trucs de màgia, imaginació i humor.

Últim viatge del funicular

Aquest cap de setmana l’actual funicular farà l’últim viatge abans no comencin les obres de rehabilitació del que serà el nou funicular del Tibidabo, la Cuca de Llum, que s’integrarà al parc com una atracció més i es modernitzarà en tots els aspectes. Comptarà amb un disseny totalment renovat i personalitzat que millorarà substancialment l’experiència de l’usuari, i s’instal·laran diverses pantalles interactives i tauletes electròniques que permetran la interacció dels viatgers amb l’atracció i que tindran una funció didàctica i d’entreteniment.
L’interior del Funicular quedarà liberalitzat amb una major superfície disponible i es convertirà en un espai diàfan per oferir una major permeabilitat visual interior. L’atracció permetrà gaudir encara més i millor de la vista panoràmica durant el trajecte a través dels grans finestrals.
 

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar