04/03/2020

El Tibidabo estrena temporada plena de noves experiències

El pròxim dissabte 7 de març comença la temporada 2020, amb renovades activitats didàctiques sobre Robòtica i una nova instal·lació de llits elàstics

L’artista internacional Pep Bou representarà el seu nou espectacle Bombolles al Cel els caps de setmana d’abril i Setmana Santa

Es millorarà l’experiència dels i les visitants amb la publicació d’una app mòbil del Parc i la creació, a l’estiu, d’una Oficina d’Atenció al Client a la Plaça Kennedy

Es manté el compromís social del Parc i està previst celebrar 18 jornades solidàries amb entitats com la Fundació Soñar Despierto o Unicef

El pròxim dissabte 7 de març s’inaugura una nova temporada al Parc d’Atraccions Tibidabo que pivotarà sobre els 4 eixos estratègics del Parc: l’experiència dels i les visitants, l’educació, els actes solidaris i la sostenibilitat mediambiental. D’aquesta manera, es presentaran noves activitats, com l’espectacle de Bombolles de Pep Bou o la nova atracció de llits elàstics, i es potenciaran algunes ja consolidades com les activitats didàctiques de robòtica o el projecte educatiu Fisidabo. A més, està previst que a finals d’any es pugui inaugurar la Cuca de Llum, el nou funicular que s’integrarà al Parc com una atracció més.

Per tal que els i les visitants gaudeixin d’una millor experiència, s’estrenarà una nova aplicació mòbil, per iOS i Android, que millorarà l’experiència al Parc. Amb l’aplicació, els i les visitants podran organitzar la seva estada coneixent els temps d’espera reals de les atraccions a través d’un mapa interactiu; a més podran comprar les entrades, consultar l’agenda d’activitats  i accedir a tota la informació del Parc. L’app, que té previst el seu llançament l’estiu, també disposarà de continguts especials pels socis i sòcies del TibiClub, com alertes i promocions especials, així com accés a la seva àrea privada.

Espectacles, pel·lícules i experiències sensorials

La principal novetat d’aquest any és la participació de l’aclamat mim Pep Bou en l’agenda d’activitats de la nova temporada del Tibidabo. Amb una gran trajectòria, que l’ha portat a actuar per escenaris de tot el món, els seus espectacles l’han portat a recollir una dotzena de premis internacionals durant la seva carrera.

Bou arriba al Tibidabo amb el seu espectacle “Bombolles al Cel”, durant els caps de setmana d’Abril i els dies d’obertura especial de Setmana Santa a l’edifici Cel de l’Àrea Panoràmica. Un viatge cap a mons poètics i onírics, a la recerca de la bellesa que s'amaga en les bombolles de sabó combinades amb la llum i la música.
Una altra novetat de la temporada el Jumping en família amb 10 nous llits elàstics tematitzats dirigits al públic familiar. La instal·lació permetrà que els infants puguin gaudir de l’atracció amb familiars i amics que mesurin més de 140 cm d’alçada.

Les mascotes augmentaran el seu protagonisme amb un nou punt de trobada, un format més proper que acostarà en Ti, la Bi, la Da i en Bo als més petits, on tindran més temps per regalar abraçades i fer més agradable la seva estada al Parc. A més, la seva cavalcada, un espectacle que tindrà lloc a l’estiu, incrementa l’equip artístic per emocionar i fer ballar encara més a tothom.

Els clàssics espectacles de Gerónimo Stilton i l’Estiu Làser, s’adaptaran per aquesta nova temporada, i portaran un missatge de conscienciació i una crida al respecte al Planeta. Per la seva banda, l’Interactibi estrenarà la pel·lícula “Carnival” i el cinema 4D Dididado estrenarà “Viatge a la lluna” i “Les aventures d’en Max”, mentre que el Marionetàrium presentarà el nou espectacle “Samfònia de marionetes”.

Una bona manera de complementar l’experiència viscuda al Parc és la de realitzar alguna de les noves visites guiades que es proposen que donaran a conèixer la història, curiositat i anècdotes d’aquest parc centenari; una activitat cultural i familiar que ha estat molt demanada pels i les visitants. Les visites tindran una durada aproximada de 40 minuts i es podran adquirir al mateix Parc el dia de la visita. D’altra banda, es reprèn la visita del mirador de la Torre de Collserola per a grups reduïts.

Projectes educatius: creant vocacions científiques

En matèria d’educació, i per apropar noves formes d’aprenentatge, es realitzarà la 3a edició del Fisidabo 2k, una jornada que tindrà lloc el 15 de maig i que en col·laboració amb el grau d'Enginyeria Física de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicacions de Barcelona de la  UPC i Ciència 360, transformarà el Parc d’Atraccions Tibidabo en un gran laboratori per a més de 2.000 estudiants de 4t d’ESO i Batxillerat, que podran realitzar diversos experiments de Física utilitzant les mateixes atraccions del parc.

Dintre del Fisidabo es desenvolupa també el projecte Fisidabo Hipàtia, que ja fa 8 anys que se celebra, i que porta a 3 grups del Batxillerat Internacional de Ciències i Matemàtiques CELLEX a realitzar experiments que ells mateixos han creat i dissenyat. En anteriors ocasions, alguns dels projectes testejats al Parc pels estudiants han tingut un important abast internacional i han arribat a publicar-se a la prestigiosa revista European Journal of Physics.

Són projectes basats en la cultura STEAM, un acrònim format per les sigles, en anglès, de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques, i que fa referència a totes aquelles activitats i iniciatives educatives que interrelacionen aquestes disciplines. Seguint aquesta línia es realitzarà Fisidabo LabShow, un cap de setmana on s’obren les activitats del Fisidabo a la ciutadania i s’apropa la cultura STEAM amb diverses activitats i tallers participatius creats a partir dels continguts curriculars específics de l’educació primària.
 
A banda, es continuarà posant èmfasi en les activitats didàctiques al voltant de la robòtica, amb l’inici de la segona fase de l’espai Creatibi Robòtics. L’objectiu és el d’ampliar el ventall d’activitats de robòtica, en aquest cas amb metodologia específica LEGO® Education, i introduir nous continguts per despertar l’interès dels infants pel disseny i l’enginyeria. Amb el propòsit de fer partícips el màxim nombre de nenes i nens, aquestes activitats quedaran incloses amb l’entrada del Parc.

Millores en l’accessibilitat: el nou funicular

Després de la retirada dels antics vehicles del vell Funicular del setembre de 2019, segueixen les obres de la nova Cuca de Llum, que s’inaugurarà a finals del 2020 i s’integrarà al Parc com a una experiència més. Es modernitzarà per adequar-se a les necessitats actuals, millorant l’operativa, incorporant actualitzacions al sistema de seguretat i amb un disseny totalment renovat i personalitzat que millorarà substancialment l’experiència de l’usuari, que podrà interactuar amb l’atracció.

Amb una capacitat per a 252 passatgers, l’interior del Funicular quedarà liberalitzat, habilitant una major superfície disponible i convertint-se en un espai diàfan que oferirà una major permeabilitat visual interior. Així, l’atracció permetrà que els viatgers puguin gaudir encara més i millor de la vista panoràmica durant el trajecte a través dels grans finestrals que hi haurà. També es millorarà la il·luminació, tant la interior com l’exterior, que segueix una línia més moderna i futurista, i que potenciarà el seu efecte quan es faci fosc.

Durant les obres de la nova Cuca de Llum, s’ha creat un pla de mobilitat sense Funicular, posant a disposició dels visitants tres serveis d'autobús llançadora, ecològics i adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, que arriben directament al Parc:

T2A: Tibibus des de Plaça Catalunya.
T2B: Tibibus des de l’aparcament B:SM Sant Genís.
T2C: Funibus des de Plaça Kennedy.

A banda, aquest estiu s’obrirà una nova oficina d’informació i d’atenció als i les visitants a la ciutat, al Passeig de Sant Gervasi, a prop de la llançadora T2C, que esdevindrà una nova porta d’entrada al Parc d’atraccions oberta cada dia. En aquest nou accés es pot organitzar millor l’experiència de la visita, comprar entrades, donar-se d’altra del TibiClub, entre moltes d’altres coses, abans d’emprendre el cim del Tibidabo amb les llançadores.

Compromís social

El Parc d’Atraccions Tibidabo és un Parc compromès socialment que s’esforça any rere any a desenvolupar diferents projectes i iniciatives solidàries. La temporada passada es van celebrar fins a 18 jornades culturals, socials i solidàries, on van participar més de 110.000 persones, i es van atorgar beques per 6.700 infants en risc d’exclusió social.

Per aquesta nova temporada, està previst que el Parc sigui escenari de 18 actes socials, com les tradicionals festes Un cop de mà, Estiu Sense Barreres, la Festa dels Avis i la Cançó de Pau. En aquests 18 actes i festes solidàries es comptarà amb la col·laboració de diverses organitzacions sense ànim de lucre, com la Fundació Soñar Despierto, els Pallapupas o Unicef, amb la que el Tibidabo col·labora des de 2012.

Part d’aquest compromís social es mostra també amb la celebració del mes dels Hàbits Saludables, on s’ampliaran les activitats que s’oferiran a socis i sòcies i que tindrà lloc al novembre. Es mantindrà la programació de tallers d’alimentació saludable, amb la col·laboració de la Fundació Alícia, i s’incorpora com a novetat un taller sobre salut i esport amb la Fundació Claror, nou col·laborador del Parc

Rècords d’assistència

Durant el 2019, l’assistència al Parc d’Atraccions Tibidabo es manté amb número de rècord amb una mitjana diària de 4.726 al dia, en els 152 dies que el Parc va estar obert, el que suposa un total de 718.326 Es van acollir un total de 719.068 visitants. La xifra de socis el TibiClub va ser de 22.301 famílies.

 

2015 2016 2017 2018 2019
Visitants 682.939 725.293 732.574 719.068 718.326
Dies Obertura 155 155 157 152 152
Visitants / Dia 4.406 4.679 4.666 4.730 4.726

 

 

 

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar