04/03/2019

El Tibidabo estrena una nova temporada plena d’experiències

S’inaugura la Plaça del Jardí, un nou espai públic, obert i accessible per a tothom, i que incorpora un bosc vertical

La recentment inaugurada atracció del Castell de Contes reivindica els contes com a patrimoni emocional i intel·lectual per a grans i petits.

Es manté el compromís solidari del Parc i està previst que es celebrin 17 actes socials

El passat 2 de març es va obrir una nova temporada al Parc d’Atraccions Tibidabo, basada en 4 eixos estratègics: la millora de l’experiència dels visitants, els actes solidaris, nous projectes educatius i la sostenibilitat mediambiental. Aquest any es consolida l’ampliació horària iniciada en temporades anteriors: s’obriran les portes del Parc a les 11h, tot i que a les taquilles i al recinte de l’Àrea Panoràmica s’hi podrà accedir a partir de les 10:30h. A més, el Parc romandrà obert tots els dies del mes d’agost.

Noves experiències: contes, nous espectacles i un jardí vertical

Entre les principals novetats, es troba la nova atracció del Castell dels Contes, inaugurada fa tan sols 4 mesos, que pretén reivindicar els contes com a patrimoni emocional i intel·lectual per a grans i petits.
 
Es tracta d’un indret on hi viuen fantasmes, ogres i bruixots que guarden i vigilen els secrets dels contes, i ajuden a qui vulgui ser-ne guardià. Durant aquest recorregut interactiu pels contes de tota la vida, els visitants hauran d’interactuar amb els habitants del castell i descobrir diferents estàncies màgiques, on hauran de reconèixer els escenaris dels contes més famosos i els objectes que vagin trobant. A més, aquesta nova temporada, tothom que visiti el Castell pot ajudar a ampliar la gran biblioteca infinita portant els seus llibres preferits.

Aquesta temporada s’estrena també la nova plaça principal de l’Àrea Panoràmica, la Plaça del Jardí, un nou espai públic de la ciutat, obert i accessible per a tothom, polivalent per a la celebració d’activitats i espectacles per a tota la família. A més, incorpora un bosc vertical que integra el Parc d’Atraccions a l’entorn del Parc Natural de Collserola.

També s’han preparat fins a 7 nous espectacles de cloenda, amb personatges Gerónimo Stilton o les Mascotes Ti, Bi, Da i Bo, que també seran protagonistes d’un espectacle diari, on ballaran amb tots els nens i nenes la nova Cançó de les Mascotes, per posar en valor d’una manera divertida l’activitat física, una part indispensable per correcte desenvolupament físic i mental dels infants.

A més, s’estrenaran les noves pel·lícules Ocells i Retorn al Món Perdut al cinema 4D Dididado i el nou espectacle del Marionetarium “Animals Animats” de la Companyia de Marionetes Herta Frankel, que formarà part de la tradicional Mostra de Titelles que arribarà enguany a la 8a edició.

 “Emocions de por” al Tibidabo

Aquest any tornarà la producció “Emocions de por” després de l’èxit de la temporada passada, quan hi van gaudir més de 125.000 espectadors. S’oferirà un programa d’activitats i espectacles totalment renovat, en el que els actors del reconegut Hotel Krüeger faran viure experiències terrorífiques als visitants del Parc. A més, aquest any s’allargaran les activitats en el calendari, i els visitants podran gaudir dels diferents espectacles durant més dies.
 
Projectes educatius: el Fisidabo

En matèria d’educació, i per apropar noves formes d’aprenentatge, es realitzarà la 2a edició del Fisidabo, una jornada que tindrà lloc el 17 de maig i que en col·laboració amb grau d'Enginyeria Física de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicacions de Barcelona de la  UPC i Ciència 360, transformarà el Parc d’Atraccions Tibidabo en un gran laboratori per a més de 2.000 estudiants d’ESO i Batxillerat, que podran realitzar diversos experiments utilitzant les pròpies atraccions del parc.

El Fisidabo ha estat present a la Youth Mobile (YoMo), una fira organitzada pel Mobile World Congress, dirigida a estudiants i professionals de l’educació, on s’ofereixen experiències al voltant de la ciència i la tecnologia, amb diversos tallers, conferencies i activitats sobre continguts relacionats amb les matèries STEAM.
STEAM és un acrònim format per les sigles, en anglès, de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques, que fa referència a totes aquelles activitats i iniciatives educatives que interrelacionen aquestes disciplines, i que resulta el punt de partida del Fisidabo.

Dintre del Fisidabo es desenvolupa també el projecte Fisidabo Hipàtia, que ja fa 7 anys que es celebra, i que porta a 3 grups del Batxillerat Internacional de Ciències i Matemàtiques CELLEX a realitzar experiments que ells mateixos han creat i dissenyat. A banda, es programaran noves activitats al voltant de la Robòtica, per tal d’introduir les matèries STEAM des de la infància.
 
Un nou funicular: la Cuca de Llum

El proper mes de setembre començarà la remodelació del Funicular del Tibidabo, que quedarà integrat al Parc com si fos una atracció més: la Cuca de Llum. En aquest sentit, es modernitzarà per adequar-se a les necessitats actuals, millorant l’operativa, incorporant actualitzacions al sistema de seguretat i amb un disseny totalment renovat i personalitzat que millorarà substancialment l’experiència de l’usuari, que podrà interactuar amb l’atracció.

L’interior del Funicular quedarà liberalitzat, habilitant una major superfície disponible i convertint-se en un espai diàfan que oferirà una major permeabilitat visual interior. Així, l’atracció permetrà que els viatgers puguin gaudir encara més i millor de la vista panoràmica durant el trajecte a través dels grans finestrals que hi haurà. També es millorarà la il·luminació, tant la interior com l’exterior, que segueix una línia més moderna i futurista, i que potenciarà el seu efecte quan es faci fosc.
 
A més, s’instal·laran diverses pantalles interactives i tauletes electròniques que permetran la interacció dels viatges amb l’atracció, i que tindran una funció didàctica i d’entreteniment. Els viatgers podran conèixer com és el funcionament d’un funicular, la seva història, així com la del Parc en general, veure vídeos interactius i jugar a través de les tauletes tàctils, gaudint d’una completa experiència educativa voltant del Funicular i del propi Parc d’Atraccions Tibidabo.

Millores en l’accessibilitat

Per tal de garantir l’accés a tothom, a la nova Plaça del Jardí s’ha anivellat tot el recinte i s’ha habilitat una gran rampa que permet l’accés de persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, s’ha incrementat el nombre d’atraccions accessibles, com és el cas del Castell dels Contes, que disposa d’un ascensor que connecta tots els nivells de l’edifici.

Aquestes mesures es sumen a les que ja s’havien implantat en anys anterior, com el dossier d’anticipació per a preparar la visita o el plànol guia per a persones amb diversitat funcional, que permet conèixer les atraccions i els espectacles del Parc amb pictogrames descriptius. A més, el Museu d’Autòmats disposa d’un autòmat especialment destinat a les persones amb discapacitat visual, i també es va ubicar un panell en Braille al mirador de l’Àrea Panoràmica amb la referència dels principals punts turístics de la ciutat.  

Compromís social i mediambiental

El Parc d’Atraccions Tibidabo és un Parc compromès socialment que s’esforça any rere any en desenvolupar diferents projectes i iniciatives solidàries. La temporada passada es van celebrar fins a 20 jornades solidàries, on van participar més de 111.400 persones, i es van atorgar beques per 6.700 infants en risc d’exclusió social.

Per aquesta nova temporada, està previst que el Parc sigui escenari de 17 actes socials, com les tradicionals festes Un cop de mà, Estiu Sense Barreres, la Festa dels Avis i la Cançó de Pau. En aquests 17 actes i festes solidàries es comptarà amb la col·laboració de diverses organitzacions sense ànim de lucre, com la Fundació Soñar Despierto, els Pallapupas, La Roda Fundació o Unicef, amb la que el Tibidabo col·labora des de 2012.

Pel que fa a la cura del medi ambient, es segueix treballant en accions per afavorir la reducció de residus, com la implementació de gots reutilitzables, i s’aplicarà la nova norma ISO 14001. A més, es potenciarà un estudi de la vegetació i la fauna dels espais que envolten el Parc. Així mateix, es posa a disposició dels visitants serveis d’autobús ecològic i adaptats a persones amb mobilitat reduïda.

Records d’assistència

Durant el 2018, l’assistència al Parc d’Atraccions Tibidabo es va estabilitzar després d’assolir el record de visitants de 2017. Es van acollir un total de 719.068 visitants, una mitjana de 4.639 persones al dia, una xifra molt significativa tenint en compte que el Parc va estar obert menys dies que l’any anterior. La xifra de socis el TibiClub va ser de 22.301 famílies.

 

Any 2015 2016 2017 2018

Visitants

682.939 725.293 732.574 719.068
Dies obertura 155 155 157 152


 

 


 

 

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar