07/11/2017

El Zoo acull el XIII Fòrum Internacional de Conservació de la Natura

El Comité Español de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), es reuneix el 9 i 10 de novembre al Zoo de Barcelona per tractar sobre els reptes plantejats a l’últim congrés mundial de Hawaii (2016)

Coincidint amb la celebració del seu 125è aniversari, el Zoo de Barcelona acull el XIII Foro internacional de conservación de la naturaleza organitzat pel Comité Español de la UICN que tindrà lloc aquest dijous i divendres 9 i 10 de novembre amb el lema “El espíritu de Hawaii: UICN en movimiento, retos para la membresía”.

Les jornades estan principalment adreçades a membres de la UICN i responsables de les administracions públiques en matèria de biodiversitat i geodiversitat, però també estan obertes a ONG, investigadors en conservació de la natura i públic interessat en general. Fins ara hi ha apuntades prop de 60 persones però la inscripció, que és gratuïta,  continuarà oberta tota la setmana.

Unió Internacional per a la Conservació de la Natura - UICN 

La UICN és la major xarxa mediambiental del món. Creada el 1948, està integrada per més de 16.000 experts i 1.300 entitats membres que inclouen estats i agències governamentals, ONG de tota mida, agències de desenvolupament econòmic, institucions acadèmiques i científiques, així com associacions empresarials, distribuïdes en 160 països. Cada quatre anys, celebra un congrés mundial, i el seu objectiu fonamental és la conservació del patrimoni natural biològic i geològic. El Zoo de Barcelona n’és membre des de l’any 1988.

El Comité Español de la UICN (CeUICN) agrupa a 36 d’aquestes entitats entre organismes governamentals i ONG, i actua com a plataforma de trobada i debat facilitant l’intercanvi d’experiències gràcies a les xarxes de coneixement d’UICN i impulsant la cooperació entre els seus membres. 

El Foro de Conservación de la Naturaleza és la principal trobada anual del CeUICN on es debat l’abast i encaix dels interessos i activitats dels membres en els programes i iniciatives de la UICN.

Fòrum del Comité Español de la UICN 2017

9 i 10 de novembre, Zoo de Barcelona

Després de la celebració del congrés mundial de la natura de la UICN l’any passat a Hawaii sota el lema “Planeta a la cruïlla”, el  CeUICN vol respondre a la crida que es va llançar a “Navegar l’illa Terra” per tal de donar resposta als desafiaments globals i cultivar una cultura de la conservació. El fòrum que es reuneix aquesta setmana té com a objectiu principal presentar els resultats que s’han derivat del Congrés mundial.

El primer dia de les jornades estarà dedicat als membres del CeUICN, que mantindran una reunió de la seva Junta Directiva i l’Assemblea de membres a la tarda. El Fòrum en si tindrà lloc durant tot el divendres i abordarà temes diversos com el significat de l’esperit de Hawaii, els programes europeus i mediterranis de la UICN, les diverses iniciatives liderades des de Catalunya i l’Estat Espanyol; el paper de les ONG; els valors culturals i espirituals de la UICN i les anomenades “solucions basades en la natura”. 

La sessió inaugural comptarà amb parlaments de representants de la UICN, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Fundación Biodiversidad i el Zoo de Barcelona. La clausura correrà a càrrec del president del Comité Español de la UICN, Juan Antonio López i anirà seguida d’una visita guiada al Parc Zoològic de Barcelona.

El programa inclourà una xerrada a càrrec del Zoo sobre el paper dels zoos en la conservació i el seu compromís amb les darreres propostes de la UICN i en concret el One plan approach, una estratègia ja aplicada al Zoo de Barcelona que integra la conservació dintre i fora dels hàbitats naturals com a eina eficaç per a combatre la pèrdua de biodiversitat i cada cop més necessària en un món on les espècies amenaçades no deixen de créixer any rere any. 

Les reunions tindran lloc a la carpa de la Dama del Paraigua del Zoo

Més informació a www.uicn.es

comite[at]uicn[dot]es

T. 951 19 75 86

 

 

 

 

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar