02/05/2016

El Zoo acull la 16ª reunió per la conservació de l’àrea del Sahel-Sàhara

Un dels projectes portats a terme per part del Zoo de Barcelona és la participació en la reintroducció de la Gasela Dorcas Sahariana al Senegal

El Zoo de Barcelona, com a membre del Grup d’Interès del Sahel-Sahara (SSIG) del Saharan Conservation Fund, acull aquest any la 16ª reunió anual per la conservació  de la biodiversitat de l’àrea sahelo-sahariana amb la participació d’experts internacionals. A les reunions es troben institucions prestigioses com la Convention on the Conservation of Migratory Species of Wild Animals (CMS), l’Smithsonian Institution i la Zoological Society of London (ZSL). 

El Zoo de Barcelona ha treballat regularment en programes in situ al Senegal des de l’any 2007. Un dels projectes portats a terme per part del Zoo en aquest país és la participació en la reintroducció de la Gasela Dorcas Sahariana, en col·laboració amb la Estación experimental de zonas Áridas (EEZA) del CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas). Des d’aleshores, ha treballat en aquesta zona en temes de conservació, veterinària i sensibilització de comunitats locals, així com en altres projectes actualment en desenvolupament amb el govern senegalès. 

D’altra banda, el Zoo també ha iniciat contactes amb el govern de Níger per col•laborar en projectes de conservació de les girafes d’aquest país, el darrer grup supervivent de les girafes sahelo-saharianes (Giraffa camelopardalis peralta). 

El nou complex de la sabana-Sahel al Zoo de Barcelona, parcialment finalitzat, té com a un dels seus objectius principals conscienciar el públic sobre el greu perill en què es troben la fauna i la flora d’aquesta àrea, molt sensible al canvi climàtic. 

 

 

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar