02/02/2018

El Zoo acull un mascle de mona De Brazza del Programa Europeu de conservació

La mona o cercopitec De Brazza és un petit primat africà que rep també el nom de mona bisbe per la seva característica barba blanca

El Lorenzo, un mascle cercopitec De Brazza (Cercopithecus neglectus) nascut al Zoo de Santillana del Mar el 2005 i que posteriorment va viure al Zoo de Córdoba des del 2013 fins a l’actualitat, ha arribat per formar parella amb la Nicolette, una femella nascuda al Zoo de Lisboa el 2009 i que va arribar fa gairebé 4 anys al Zoo de Barcelona.

El mascle anterior va ser enviat al Parque de la Naturaleza de Cabárceno perquè no es duia molt bé amb la Nicolette. El trasllat s’ha realitzat per recomanació del coordinador del programa europeu de conservació ex situ d’aquesta espècie i els responsables del Zoo confien que aquesta vegada sí que funcioni la relació i la nova parella pugui tenir descendència en els pròxims anys.

La mona o cercopitec De Brazza és un petit primat africà que rep també el nom de mona bisbe per la característica barba blanca que presenta i que resulta molt vistosa en ressaltar sobre el color fosc de la resta del cos. Les seves poblacions es troben en regressió com a conseqüència de la caça abusiva i, sobretot, de la desforestació del seu medi natural.

Més informació sobre l’espècie aquí.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar