02/10/2015

El Zoo celebra el Dia Internacional dels cuidadors d’animals salvatges

El pròxim dissabte 3 d’octubre per posar en valor la important tasca dels cuidadors de zoos en favor de la conservació de les espècies

El Zoo de Barcelona celebrarà el proper dissabte 3 d’octubre el Dia Internacional dels cuidadors d’animals salvatges (4 d’octubre) , per posar en valor la contribució dels cuidadors a la cura i conservació dels animals, sobretot de les espècies exòtiques i en perill d’extinció. Zoos de tot el món s’han sumat a aquesta iniciativa provinent del Congrés Internacional de Cuidadors (ICZ) que es celebra per primera vegada aquest 2015.

La celebració d’aquest dia arriba en un moment en el que un gran nombre d’espècies animals es troben en perill d’extinció, i els seus hàbitat i ecosistemes es troben sota una gran pressió, moltes vegades provocada per l’acció de l’home. Al Zoo de Barcelona, es plantarà un arbre de manera simbòlica, i es situarà un stand on els visitants podran apropar-se per rebre informació sobre la tasca dels cuidadors i el perquè de la seva importància.

El dia escollit, el 4 d’octubre, és un homenatge a Sant Francesc d’Assís, patró dels animals i del medi ambient. Moltes de les històries que rodegen la seva vida parlen de la gran devoció que sentia pels animals i el medi ambient, i de la seva predicació sobre el deure de les persones de protegir la naturalesa.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar