29/09/2016

El Zoo celebra el Dia Internacional dels cuidadors d’animals salvatges

La celebració va tenir lloc el dissabte 1 d’octubre com a reconeixement a la valuosa contribució d’aquests professionals a la cura i conservació de les espècies exòtiques i en perill d’extinció

El Zoo de Barcelona va convidar a tothom a celebrar la segona edició del Dia Internacional dels cuidadors d’animals salvatges, el passat dissabte 1 d’octubre, com a reconeixement a la valuosa contribució d’aquests professionals a la cura i conservació dels animals, sobretot de les espècies exòtiques i en perill d’extinció. Zoos de tot el món se sumen a aquesta iniciativa que va néixer al Congrés Internacional de Cuidadors (ICZ) celebrat el 2015 i que va fixar el  4 d’octubre com a dia oficial de celebració.

La declaració d’aquest dia internacional vol recordar que un gran nombre d’espècies animals es troben en perill d’extinció, i els seus hàbitat i ecosistemes pateixen una gran pressió, moltes vegades provocada per l’acció de l’home.

Activitats

Els cuidadors i educadors del Zoo van oferir moltes activitats per a nens i nenes per aprendre a través de jocs com és la seva feina i quina és la tasca dels zoos moderns. Hi van haver sortejos, tallers de dibuix, relats de contes i moltes altres activitats, que van començar a les 10:00 h i que van durar tot el dia. Els visitants van poder apropar-se a l’estand de la festa per rebre informació sobre el treball dels cuidadors i  veure de prop alguns dels elements que utilitzen per a la seva feina.

Entre les activitats hi va haver la col·locació d’una placa commemorativa a l’arbre que es va plantar en la passada edició, i que va permetre als més curiosos accedir, a través d’un codi QR i del seu mòbil, a la pàgina web de ICZ

La data triada, el 4 d’octubre, és el dia dedicat a Sant Francesc d’Assís, patró dels animals i des del 1979, també patró de l’Ecologia. Bona part de les històries que envolten la vida d’aquest sant parlen de la gran devoció que sentia pels animals i de les seves prèdiques on recordava que el deure de l’home és protegir i gaudir de la natura.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar