05/04/2016

El Zoo de Barcelona va acollir una convenció de l’EAZA sobre grans simis

El Grup Assessor Taxonòmic de l’Associació Europa de Zoos i Aquaris es va reunir al Zoo per revisar la situació actual de les poblacions de grans simis a Europa i valorar-ne les seves necessitats 

El Zoo de Barcelona va acollir, entre el 6 i el 8 d’abril, la Midyear Great Ape Tag Meeting, una reunió organitzada pel Grup Assessor Taxonòmic (TAG) de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA). L’objectiu de les jornades era valorar la situació de les poblacions europees de grans simis i prendre mesures per assegurar una població sostenible i establir col·laboracions amb els programes de conservació “in situ” i “ex situ”, indispensables per protegir. Hi van assistir els membres dels comitès dels Programes Europeus d’Espècies Amenaçades (EEP) de goril·les, orangutans, ximpanzés i bonobos, totes elles en perill crític d’extinció.

Els TAG estan formats per especialistes en gestió de poblacions, genètica, benestar animal i conservació, que s’uneixen a les reunions com a membres consultors. Destaca la participació de la primatòloga Angela Meder, especialista en goril·les, i de Doug Cress, coordinador del Programa per a grans simis de la GRASP (Great Apes Survival Partnership). 

El Zoo de Barcelona, referent en conservació

Actualment l’EAZA manté dos nivells diferents de programes de cria, els Llibres Genealògics Europeus (ESB) i el Programa Europeu d’Espècies Amenaçades (EEP). El Zoo de Barcelona és un referent de primer ordre en aquest sentit, ja que participa activament en les EEPs de goril·les i orangutans. En l’últim any han nascut 4 cries de goril·la, i en els últims 3 anys també s’han produït 2 naixements d’orangutan. Aquests naixements són un exponent de la vitalitat dels grups d’animals, així com de la bona tasca dels professionals que se’n fan càrrec. 

L’Associació Europea de Zoos i Aquaris, de la que el Zoo de Barcelona en forma part, va se fundada l’any 1992, amb la principal missió de facilitar la cooperació entre institucions zoològiques pel que fa a l’educació, la investigació i la conservació de les espècies. Entre les seves tasques es troben la de mantenir poblacions viables d’animals per assegurar la seva supervivència, protecció dels hàbitats naturals i de les poblacions in situ i el finançament de projectes destinats a investigació i educació entre d’altres. 

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar