20/11/2015

El Zoo es “mobilitza per la selva”

“Mobilitza’t per la selva” és una campanya solidària de reutilització i reciclatge de mòbils antics amb l’objectiu de protegir els ecosistemes africans impulsada l’Institut Jane Goodall

El Zoo de Barcelona es suma a la campanya “Mobilitza’t per la selva”, una campanya solidària de reutilització i reciclatge de mòbils antics, impulsada per l’Institut Jane Goodall, amb l’objectiu de protegir els ecosistemes africans. Així, els 2 pròxims caps de setmana (dies 21, 22, 28 i 29) tothom que porti al Zoo un mòbil antic o en desús podrà comprar la seva entrada per només 8 euros.

Molts dels minerals que es fan servir a la fabricació de telèfons mòbils, com el coltan, provenen de mines africanes, sovint a regions on també hi ha conflictes bèl·lics. La mineria il·legal que explota aquests minerals utilitza mà d’obra infantil o semiesclavitzada i, a més, destrueix l’hàbitat d’espècies com els ximpanzés i goril·les, en greu perill per la caça furtiva i la desforestació.

A l’estat espanyol existeixen actualment 52 milions de línies de telèfons mòbils, als que s’ha de sumar els terminals antics que es van reemplaçant i que es guarden o es llencen a les escombraries, però la taxa de reutilització i reciclatge no supera el 10%. La campanya “Mobilitza’t per la selva” pretén, mitjançant la recollida i reciclatge de mòbils vells i en desús, reduir la insostenible demanda dels seus components. D’aquesta manera, es podrà reciclar els elements útils i disposar adequadament dels materials tòxics, evitant la contaminació del medi.

Els mòbils vells o en desús que es recullin podran reutilitzar-se o reciclar-se, i convertir-se en materials educatius per nens i nenes congolesos, aliments i medicines per a ximpanzés rescatats, o llavors i arbres pels boscos d’Àfrica. També s’aprofitarà la campanya per recaptar fons per als programes de desenvolupament sostenible, educació i conservació que l’Institut Jane Goodall manté a la conca del Congo i Senegal.

Els dies que duri la campanya, es situarà un punt d’informació de l’Institut Jane Goodall a la Plaça de la Dama del Paraigua del Zoo, on tots els visitants podran informar-se de l’acció “Mobilitza’t per la selva”, així com d’altres programes que porta a terme l’Institut.


Tornar al llistat de notícies

 
Pujar